Hrvatska

Kovač drži da je 11. rujna dobar datum za prijevremene izbore u Hrvatskoj

Vijesti / Flash | 02. 07. 2016. u 08:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnički ministar vanjskih i europskih poslova RH Miro Kovač rekao je u petak navečer kako misli da je u redu da se prijevremeni parlamentarni izbori u Hrvatskoj održe 11. rujna.

"Najraniji mogući datum je 21. kolovoza, najzadnji mogući datum je 11. rujna. Ako bi predsjednica odlučila da to bude taj dan, to je dan koji je u redu. Već je školska godina u tijeku, ljudi su se vratili u svoje domove nakon ljetnog odmora. Smatram da je to datum koji je korektan, koji će omogućiti građanima da korektno sudjeluju u ovim prevažnim izborima za Hrvatski sabor i za hrvatsku budućnost", istaknuo je Kovač.

Na pitanje u kojoj funkciji će on izaći na izbore te hoće li se kandidirati na unutarstranačkim izborima HDZ-a za predsjednika stranke, Kovač je rekao kako je već više puta rekao da će na vrijeme, prije 6. srpnja javnosti reći hoće li on biti kandidat, prenosi Hina.

"Ono što je najvažnije za nas sve skupa u HDZ-u je da pokažemo na tim izborima da smo zrela stranka, da smo snažna stranka. Želim da tu kampanju za predsjednika HDZ-a iskoristimo kao neku vrstu predkampanje, da pokažemo hrvatskoj javnosti da smo zaista stožerna stranka u Hrvatskoj i da možemo nakon tih izbora konsolidirani, organizirani i strukturirani pobijediti na izborima za Hrvatski sabor po mogućnosti kao što čujemo 11. rujna ove godine", rekao je Kovač.

Kopirati
Drag cursor here to close