Reakcije političara iz RS

Košarac: Institucije BiH su u funkciji muslimanskih politika

Vijesti / Flash | 28. 08. 2016. u 16:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na obustavljanje istrage povodom napada na predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića prošle godine u Srebrenici, reagirali su i političari iz RS-a.

Predsjedavajući Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu PS BiH Staša Košarac rekao je da je obustavljanje istrage protiv osumnjičenih za napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, pokazalo da BiH nema perspektivu i da su institucije BiH u potpunoj funkciji muslimanskih politika.

Institucije zarobljene interesima muslimana

Košarac je u Istočnom Sarajevu rekao da je BiH doživjela još jedan poraz s obzirom na činjenicu da je u BiH napadnut premijer Vučić.

Kaže da obustava istrage Tužiteljstva BiH protiv Almira Merdića iz ?elaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad na premijera Vučića, pokazuje da institucije na nivou BiH svoj posao, očigledno, ne žele raditi na najbolji mogući način, javlja RTRS.

''Potpuno je vidljivo da su institucije BiH potpuno zarobljene interesima muslimana u ovoj zemlji. Ne smijeniti direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića je apsurd. Nemati odgovornost prema ministru sigurnosti Draganu Mektiću je apsurd'', rekao je Košarac.

Kaže da se definitivno pokazalo da BiH nema perspektivu na ovaj način i da je u potpunoj funkciji muslimanskih politika i oslobađanje onih koji su osumnjičeni da su izvršili sam napad na premijera Vučića.

Prema njegovim riječima, to dovoljno govori da su karcinom BiH upravo pravosudne institucije koje isključivo rade po nalogu muslimanskih političara i to je nešto što ovu zemlju vraća unazad.

Kome odgovara stanje u BiH

''Mislim da je to jedan od velikih problema BiH i da nema opravdanja i odgovora za to što nisu odgovarali oni koji su organizirali i izvršili, nazvao bih ga atentat na premijera Vučića'', istaknuo je Košarac.

Naveo je i niz slučajeva gdje su pravosudne institucije BiH u funkciji ublažavanja onoga čega smo svakodnevno svjedoci, od napada na Veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu, napada na policijsku stanicu i ubojstva policajca u Zvorniku, napadna na pripadnike Oružanih snaga BiH, do napada na premijera Vučića.

Košarac je naglasio da sve ovo govori da "očigledno nekome odgovara ovakvo stanje u ovoj zemlji, a zna se kome".

Član Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić izjavio je danas da obustavljanje istrage povodom napada na predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića prošle godine u Srebrenici predstavlja najgori mogući politički događaj i ocijenio da u kratkom razdoblju ne može doći do poboljšanja stanja u regiji, prenose Nezavisne.com.

Ivanić je rekao da je neobjašnjivo da je prošlo više od godinu dana, a da za incident u Srebrenici baš nitko nije odgovoran.

Bošnjačka logika u Srebenici

"To je apsolutno neobjašnjivo - u bilo kojoj drugoj zemlji bi bilo nemoguće. Nema odgovornih ni po službenoj odgovornosti, niti odgovornih unutar političkih struktura, a nema nikakve kaznene odgovornosti", rekao je Ivanić. Smatra da je to posljedica ambijenta koji je stvoren i u kojem nitko ne smije biti optužen, zato što je napadnut premijer Srbije.

"Bošnjačka logika je da u Srebrenici tko god napadne nekoga iz Srbije treba biti zaštićen. To je strašna logika koja će unazaditi odnose i to je ogroman problem bošnjačkih političara koji će morati sami sa sobom tražiti odgovor. To je potpuno neprihvatljivo i proizvodi jako loše odnose između dvije zemlje", istaknuo je Ivanić, koji smatra i da će ta vrsta arogancije gdje je bošnjačkim političarima sve dozvoljeno u Srebrenici, imati vrlo teške i negativne posljedice.

Kopirati
Drag cursor here to close