Kordić i Kvesić u bijegu ili na radu u Hrvatskoj
Gordijski čvor
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 13:04
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.S.
Burza Rada Hrvatska
0

Prema odvjetniku, Kordić i Kvesić su pod suspenzijom sa svojih radnih mjesta, a kako imaju obitelji, “moraju nešto i zaraditi”.

Državno tužiteljstvo će “poduzimati aktivnosti” kako bi osiguralo prisustvo Borisa Kordića i Josipa Kvesića suđenju za zloupotrebe u Službi za poslove sa strancima, s obzirom na to da se nalaze u Hrvatskoj, dok odvjetnik Ragib Hodžić tvrdi da su oni tamo “na privremenom radu”.

Kordićev odvjetnik Hadžić kazao je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) da se Kordić i Kvesić nalaze u Hrvatskoj i da će se vratiti na nastavak suđenja narednog tjedna.

“Oni ne znaju tko ih traži, zašto i u kojem svojstvu. Zvao sam i postupajuću tužiteljicu Nevenu Aličehajić… Odgovorno tvrdim da Kordić i Kvesić nisu u bijegu. Dostupni su na svaki poziv Tužiteljstva, policije ili bilo koga nadležnog”, rekao je Hadžić.

Prema odvjetniku, Kordić i Kvesić su pod suspenzijom sa svojih radnih mjesta, a kako imaju obitelji, “moraju nešto i zaraditi”.

Iz Državnog tužiteljstva nisu odgovorili na pitanje da li smatraju da su Kordić i Kvesić u bijegu, ali su kazali da će poduzimati “sve aktivnosti u skladu sa zakonom” kako bi se osiguralo njihova nazočnost.

Optužnica tereti Borisa Kordića, šefa Terenskog ureda Mostar u Službi za poslove sa strancima, i Josipa Kvesića, inspektora za strance u mostarskom Terenskom uredu iste službe, da su od 2012. do 2014. godine sudjelovali u počinjenju kaznenih djela, čije su žrtve i oštećeni uglavnom bili strani državljani, predstavnici nevladinih udruženja, poduzetnici ili vlasnici poslovnih subjekata, koji borave ili posluju na području Hercegovine, u Međugorju i okolnim mjestima.

U Graničnoj policiji nisu željeli dati informaciju na upit BIRN-a BiH o tome da li su Kordić i Kvesić napustili BiH, pozivajući se na Zakon o zaštiti ličnih podataka.

Prema pisanju medija, Kordić i Kvesić su povezani sa slučajem Josipa Šimića, protiv kojeg Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo i Državno tužiteljstvo vode istragu u vezi s navodnim prisluškivanjem vršiteljice dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić i potpredsjednice Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Ružice Jukić.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.