Novi saziv

Konstituirano Općinsko vijeće Stolac, ali bez predsjedavajućeg

Vijesti / Flash | 24. 03. 2017. u 07:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo nam nije trebalo, ali, nažalost, dogodilo se da je Stolac tek nakon skoro pola godine proveo rezultate lokalnih izbora. Ovom konstituirajućom sjednicom Općinskog vijeća stekli su se uvjeti da usvojimo i proračun, ali i da se posvetimo svim bitnim pitanjima za lokalnu vlast i naše sugrađane. Time ćemo izaći iz tromjesečne blokade te se okrećemo gospodarskim pitanjima koja svima nama moraju biti prioritet. Otvoreni smo za suradnju i dogovore, ali ne i ucjene i opstrukcije kakve smo gledali'', istaknuo je Stjepan Bošković, novi-stari načelnik Stolca, nakon završetka konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća.

Tako je Stolac dobio novi saziv Općinskog vijeća, a stavljena je i točka na sve ono što se na ovom području događalo u proteklih pola godine.

Podsjetimo, lokalni izbori u Stocu 2. listopada prošle godine prekinuti su nasilnim putem tako što su kandidat za načelnika Stoca iz SDA Salmir Kaplan i još nekoliko osoba fizički napali i ozlijedili predsjednika i članove Općinskog izbornog povjerenstva. Uz sve to, demolirali su prostorije Izbornog povjerenstva, a glasačke kutije i izborni materijal s nekoliko biračkih mjesta otuđili i bacili.

Na ponovljenim izborima 19. veljače voljom glasača novi mandat dobio je dosadašnji načelnik Stjepan Bošković iz HDZ-a BiH, a ova je stranka dobila i većinu mjesta u Općinskom vijeću.

Na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici svečanu je prisegu položilo ukupno 17 vijećnika, koliko ih ima novi saziv ovog tijela. Osam vijećnika je iz redova OO HDZ-a BiH Stolac (Kazimir Raguž, Nikolina Bošković, Željko Babić, Marija Bošković, Andrija Stanković, Željka Krnjić, Miro Moro i Vladimir Proleta). Sedam vijećnika dolazi iz bošnjačke Inicijative za Stolac, i to Nermina Frenjo, Haris Baljić, Edin Šetka, Timur Haračić, Semir Kaplan, Enisa Buzaljko i Irma Razić. Jednog vijećnika ima Hrvatska koalicija za Stolac HSP BiH - HDZ 1990. (Nikola Raguž), a u Općinsko vijeće Stolac ušao je i neovisni vijećnik Vidoje Maslać.

Predstavnici Inicijative za Stolac nisu predložili svog kandidata za mjesto predsjednika OV-a Stolac pa će se o ovom pitanju odlučivati na nekoj od idućih sjednica.

Za dopredsjednika OV-a Stolac izabran je Željko Babić (HDZ BiH), čime su se stekli uvjeti za normalan rad i odlučivanje ovog općinskog tijela vlasti.

“Predstavnici Inicijative za Stolac pokušavaju uvjetovanjem, pa čak i ucjenama, rješavati ovo pitanje izbora predsjednika OV-a Stolac. Stoga ih čekamo da se odluče za svog kandidata i da se sve rješava uz razgovor i dogovor'', poručio je u izjavi za Večernji list stolački načelnik Stjepan Bošković.

Za idući četvrtak planirana je i prva redovita sjednica Općinskog vijeća Stolac na kojoj bi se trebalo raspravljati o općinskom proračunu za ovu godinu, a onda ga i usvojiti.

Kopirati
Drag cursor here to close