Uhvatio ga šumar

Konjic: Prouzrokovao požar, pa pomogao vatrogascima u gašenju

Vijesti / Flash | 19. 03. 2017. u 07:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 17.ožujka, od 14:10 do 16:30 sati, u mjestu Jasenik, na području Konjica, gorjela je hrastova šuma. Uz pomoć šest mještana požar lokaliziran (ostalo nekoliko panjeva), a tijekom jutra (18.03.2017.god.) utvrđeno da je požar potpuno ugašen.

U 14:03 sati, PVP-a Konjic je obaviještena od strane Kašić Halila da je izbio požar u mjestu Hajduci, općina Konjic. Dolaskom na lice mjesta pripadnici PVP-e Konjic su ustanovili da gori hrastova i grabova šuma i da je opožarena površina oko 10 duluma. Brzim djelovanjem požar je stavljen pod kontrolu.

U 16:13 sati, PVP-a Konjic, je obaviještena od strane PU Konjic, da je izbio požar u mjestu Dabića poljana, općina Konjic i da gori šuma, trava i nisko raslinje. Dolaskom na lice mjesta pripadnici PVP-e Konjic, zatekli su požar kojeg nije bilo moguće gasiti i staviti pod kontrolu. Opožarenu površinu teško je bilo procijeniti, jer je požar zahvatio ogroman prostor. Ovaj požar je i dalje aktivan i ima tendenciju širenja.

U 17:44 sati, PVP-a Konjic, je obaviještena od strane lokalnog šumara, Harisa Variščića, da je izbio požar u mjestu Dubravice, općina Konjic i da gori šuma. Po dojavi na lice mjesta izašla rezervna smjena PVP-e Konjic. Brzom intervencijom požar je stavljen pod kontrolu i ugašen. Dežurni šumar, Haris Variščić, je na licu mjesta zatekao jednu osobu koja je prouzrokovala požar, a ista osoba je pomagala i u gašenju požara. O svemu navedenom sačinjen je i zapisnik. 

Na podruju Mostara kako stoji u izvještaju Civilne zaštite HNŽ, zabilježeno je još šest požara. Na području Čapljine zabilježena su četiri požara.

Kopirati
Drag cursor here to close