Komemoracija u Mostaru: Bili ste pupoljci
Oproštaj
OBJAVA: Utorak, 16. svibnja 2017. 12:24
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Komemoracija MostarKomemoracija MostarKomemoracija MostarKomemoracija Mostar nesrećaKomemoracija Mostar nesrećaKomemoracija Mostar nesrećaKomemoracija Mostar nesrećaKomemoracija Mostar nesrećaKomemoracija Mostar nesrećaKomemoracija Mostar nesrećaKomemoracija Mostar nesreća Komemoracija Mostar nesrećaKomemoracija Mostar nesreća
1
Komemoracija Mostar
Komemoracija Mostar
Komemoracija Mostar
Komemoracija Mostar nesreća
Komemoracija Mostar nesreća
Komemoracija Mostar nesreća
Komemoracija Mostar nesreća
Komemoracija Mostar nesreća
Komemoracija Mostar nesreća
Komemoracija Mostar nesreća
Komemoracija Mostar nesreća Komemoracija Mostar nesreća
Komemoracija Mostar nesreća

Teško je iznaći prave riječi u ovom trenutku bola i tuge za vaše obitelji i cijeli grad. Bili ste uzorni učenici, sportaši, vrijedni radnici, aktivisti i pupoljci našega grada

Upisom u knjigu žalosti mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića počela je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače komemoracija za pet tragično preminulih u zrakoplovnoj nesreći koja se u subotu dogodila kraj Mostara.

''Dragi Luka i Lana, Armane, Muhamede i Ivane, u ime građana Mostara i u svoje osobno se opraštam od vas.Teško je iznaći prave riječi u ovom trenutku bola i tuge za vaše obitelji i cijeli grad. Bili ste uzorni učenici, sportaši, vrijedni radnici, aktivisti i pupoljci našega grada. Mostar i njegovi građani će se trajno sjećati ove tragedije i vas osobno. Neka vam je pokoj vječni i laka vam bila hercegovačka i mostarska gruda'', napisao je Bešlić u knjizi žalosti.

Direktor Zračne luke Mostar, Marin Raspudić, iskazao je sućut obiteljima stradalih i zahvalio cijeloj BiH koja je stala uz Mostar.

''Želim prije svega izraziti ogromnu zahvalnost građanima Mostara i BiH koji su uz obitelji, koji su uz Grad Mostar. Nisu izmišljene riječi niti u jednom rječniku kojim bih ja mogao reći svoju tugu i tugu Grada Mostara. Ovaj nemili događaj je zadesio djecu i odrasle i ostavit će dubok trag u njihovim obiteljima i u građanima. Trudit ćemo se uz Božju pomoć pomoći obiteljima i pokušati biti do kraja života na raspolaganju i da dijelimo njihovu bol'', rekao je Raspudić.

Bešlić je novinarima rekao kako je danas Mostar obavijen tugom.

''Dan žalost, dan rastanka s našim mladim sugrađanima. Teško je bilo što treći što bi moglo pomoći ugasiti bol za tim mladim životima koji su u jednom trenutku otišli sa ovoga svijeta. Mi ispred Grada pokušavamo osigurati dostojanstven ispraćaj koliko je to moguće u boli i tuzi i jednoj tišini i rekao bi na primjeren način da pomognemo obiteljima da svoju bol lakše prebrode. Sigurno je da je ta bol roditeljima nemjerljiva i sigurno je da naši sugrađani suosjećaju s njima'', rekao je Bešlić

Naime, Grad Mostar i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije proglasili su 16. svibnja danom žalosti. Zastave na institucijama i trgovima su na pola koplja, a otkazani su i brojni događaji.

U padu sportskog zrakoplova u subotu oko 16 sati u Mostaru život su izgubili pilot Ivan Karačić, Muhamed Sipović, brat i sestra Luka (8) i Lana (11) Lovrić, te osmogodišnji dječak Arman Hadžiomerović.

Tragična nesreća se dogodila tijekom panoramskog leta u okviru manifestacije "Dani otvorenih vrata" pod nazivom "Let iznad Mostara" koju su organizirali Aeroklub “Mostar 1949” i Aerodrom Mostar.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
kurayusa boy
1. kurayusa boy
prije 129 dan.
Pokoj viječni daruj im gospodine Počivali u miru božijem AMEN.Njihovim roditeljima Bože daj snage da ovo prežive.
+89
-2
2
BA
Chrome