Pred ogradom

Kolinda nije uvjerila Hrvate gdje je bila

Vijesti / Flash | 06. 01. 2017. u 09:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Hrvatske, čije je misteriozno putovanje dovelo do prijava povjerenstvu, istaknula je za HRT da u njezinu posjetu SAD-u nema ništa tajnovito.

''To je službeni posjet SAD-u, a usredotočen je na to da se Hrvatska pozicionira kao čimbenik koji će aktivno sudjelovati u kreiranju američke vanjske politike. Mi uvijek slijedimo, nikada ne vodimo, to me osobito smeta'', rekla je i dodala kako je Hrvatska mala država i da ne može čekati da ju netko stavi na agendu.

''Moramo se sami nametnuti'', dodala je i navela kako se susrela s puno ljudi, članovima Kongresa i republikancima i demokratima.

Komentirajući prijave Povjerenstvu za sukob interesa, rekla je da se nada da ćemo konačno shvatiti kako se profilira država na međunarodnom planu.

''Ja ću uvijek raditi u interesu naroda, bez obzira na prepreke koje neki pokušavaju umjetno nametnuti'', izjavila je.

No, čini se kako hrvatska javnost ne vjeruje predsjednici. Tako portal Index navodi kako za davanje izjave nije mogla naći "službeniju" lokaciju od one pred ogradom Bijele kuće, na lokaciji na koju može doći svaki turist.

"Ako je već imala niz sastanaka u američkom Kongresu, kao što tvrdi, mogla je to potvrditi davanjem izjave pred zgradom Kongresa ili u njenoj unutrašnjosti. Ipak, Kolinda je, dajući izjavu za HTV, stajala pred ogradom Bijele kuće poput kakve turistkinje i pravila se da je u službenoj posjeti, koja je plaćena novcem poreznih obveznika", navodi Index.hr.

No, Grabar Kitarović je rekla kako je njezina posjeta "fokusirana upravo na to da se iskoristi ovaj trenutak između dvije administracije, da se Hrvatska pozicionira kao faktor koji će doista aktivno sudjelovati u kreiranju američke vanjske politike".

Kopirati
Drag cursor here to close