Cenzura?

Knezović: Zabranili su mi govoriti na skupu podrške u Mostaru

Vijesti / Flash | 09. 06. 2017. u 11:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nisam odustao od govora već mi je zabranjeno govoriti par sati prije početka'', pojasnio je Marijan Knezović, aktivist koji je dugo najavljivan kao jedini govornik na skupu podrške haaškoj šestorci koji se u četvrtak navečer održao u Mostaru.

Knezović navodi kako ne želi da se u raznoraznim tumačenjima ljudi iz organizacije prozivaju, ''a bili su i više nego korektni''.

''Govor su zabranili oni koji bi se za slobodu govora trebali boriti, a kriju se iza Hrvatskog narodnog sabora i sinoć su bili pokrovitelji skupa. Naravno, zna se tko i kada koristi HNS kao masku za ovakve poteze. Zna se i tko ne želi od govornika čuti poruke o kojima oni šute, a plaćeni su narodnim novcem da ih prenose. To su poruke koje vode istini, a istina ne odgovara uvijek ni svima. Pogotovo ne odgovara onima koji HVO gledaju kao instrument, a ne kao 'sveca zaštitnika''', napisao je.

''Rečeno mi je kako je razlog zabrane to što se moj stric i uzor fra Mario u jednom tekstu prije par dana kritički osvrnuo na hrvatsku političku stvarnost u BiH. Mnogi su se očito prepoznali i jučerašnjom zabranom potvrdili kako je fra Mariova kritičnost tu s itekakvim razlogom. Nadam se da će se jednoga dana ugledati na fra Maria, a prestati omalovažavati odgovornost koja im je dana na izborima. Isti taj HNS nedavno je organizirao skup o Hrvatima kao nositeljima europskih vrijednosti. Trebaju se češće sjetiti kako cenzure i zabrane nisu europske vrijednosti, već komunističke (bez)vrijednosti. Upravo protiv takvih umova i vrijednosti su se borili oni zbog kojih smo jučer bili zajedno i pjevali puni optimizma. Stoga ovakav njihov čin shvaćam samo kao potvrdu da se nalazimo u moralnoj kaljuži. Takve stvari me samo motiviraju da se još više nastavim zalagati za istinu, pa makar na trenutke bilo teško'', naveo je Knezović.

Kopirati
Drag cursor here to close