Telefonska sjednica VM

Kinezi i Saudijci mogu bez viza ući u BiH

Vijesti / Flash | 19. 06. 2017. u 14:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH je, na današnjoj telefonskoj sjednici, utvrdilo Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nositelje putovnica.

Ovim Sporazumom državljani BiH i Narodne Republike Kine, nosiitelji vrijedećih biometrijskih putovnica, bit će oslobođeni obveze pribavljanja vize za ulazak, izlazak, boravak ili tranzit preko teritorija druge ugovorne strane tokom boravka do 30 dana, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Zaduženo je Ministarstvo vanjskih poslova da Prijedlog osnova dostavi Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u daljnju proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika Sporazuma odredi ministar vanjskih poslova.

Vijeće ministara BiH je donijelo Odluku o dopuni Odluke o vizama (koja se odnosi na mogućnost ulaska u Bosnu i Hercegovinu s teritorije Kraljevine Saudijske Arabije).

Ovom Odlukom omogućuje se ulazak u BiH i boravak na teritoriji BiH, bez obveze pribavljanja vize nositeljima vrijedećih putnih isprava Kraljevine Saudijske Arabije i to ukoliko isti posjeduju vrijedeću višekratnu Schengen vizu ili vizu zemlje EU i po obavljenoj provjeri, odnosno kontroli Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close