General Scaparrotti

KFOR ostaje na Kosovu ''dok god je potrebno''

Vijesti / Flash | 20. 07. 2017. u 15:42 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapovjednik savezničkih snaga NATO u Europi, američki general Curtis M. Scaparrotti poručio je u četvrtak u intervjuu da će međunarodne zaštitne snage (KFOR) ostati na Kosovu "dok god je to potrebno", izrazivši istodobno zabrinutost zbog najava da se vojska Kosova formira bez promjena važećeg kosovskog ustava.

Scaparrotti, koji je u srijedu u Beogradu razgovarao sa srbijanskim državnim i vojnim vrhom, kao svrhu svog posjeta naveo je razgovore o suradnji NATO i Srbije, naglasivši kako "bilo kakva promjena u položaju snaga KFOR-a ovisi o uvjetima na terenu".

"KFOR će nastaviti svoju misiju jamca slobode kretanja i sigurnosnog okruženja na Kosovu dok god to bude potrebno", rekao je general Scaparrotti.

Zapovjednik NATO za Europu je, kako danas prenose beogradski elektronički mediji, rekao i da NATO brine ideja da se Kosovske sigurnosne snage (KBS) transformiraju u Vojsku Kosova, a da tom procesu ne prethode promjene kosovskog ustava.

"NATO je zabrinut zbog prijedloga da se Kosovske sigurnosne snage (KBS) pretvore u vojsku Kosova bez promjene Ustava, ali pozdravlja spremnost da se sve zajednice koje tamo (na Kosovu) žive angažiraju u debati o budućnosti KBS", citiraju beogradski mediji izjavu Scaparrottija.

Kopirati
Drag cursor here to close