Kenijska oporba tvrdi kako je ubijeno stotinu prosvjednika
Izborni nemiri
OBJAVA: Subota, 12. kolovoza 2017. 21:08
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.S.
Kenijska oporba tvrdi kako je ubijeno stotinu prosvjednika
1

Neredi su počeli jučer nakon objave izbornih rezultata. Kenyatta (55) je dobio drugi mandat iako oporba tvrdi da su izbori prijevara

Kenijska oporba optužila je snage sigurnosti da su ubile više od stotinu ljudi, uključujući i djecu, u gušenju nemira koji su izbili nakon izbora na kojem je ponovno izabran dosadašnji predsjednik Uhuru Kenyatta.

Oporbene stranke nisu dale nikakav dokaz za svoju tvrdnju, a Reuters je uspio potvrditi kako je ubijeno 11 osoba diljem zemlje.

Neredi su počeli jučer nakon objave izbornih rezultata. Kenyatta (55) je dobio drugi mandat iako oporba tvrdi da su izbori prijevara.

Ministar unutarnjih poslova rekao je da policija nije koristila pravo streljivo nad miroljubivim prosvjednicima, no neke od demonstranata opisao je kao oportunističke kriminalce i lopove koje je trebalo zaustaviti jer su koristili političku situaciju u državi za svoje kriminalne aktivnosti, piše dpa.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
milan šojić
1. milan šojić
prije 8 dan.
Moja Željana, slabo si to nadgledala...
+0
-0
0
BA
Chrome