Vatrogasci na terenu

Katastrofa na požarištima u Ljubinju

Vijesti / Flash | 15. 07. 2017. u 15:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar koji je jučer izbio na području ljubinjske općine, u području sela Bančići, proširio se i sada je požarna linija dugačka tridesetak kilometara.

Prema riječima Miodraga Ilića, zapovjednik vatrogasne jedinice Ljubinje, ugrožena su sela Mišljen i Mrkalji, gdje je situacija eskalirala, te sela Pustipusi i Obzir, piše Dnevni avaz.

''Situacija na terenu je katastrofalna, ma užasna, kaos živi. U zaseoku Šehići, i pored velikih napora vatrogasaca, mještana, pripadnika MUP-a, Civilne zaštite, šumara, izgorjela je stara napuštena kuća. Gašenje nam otežava jak vjetar i nepristupačan teren. Pomoć smo zatražili od Vlade RS, ali i od kolega iz susjednih općina. Trebinjski vatrogasci su nam bili ponudili pomoć, međutim zbog požara na njihovoj teritoriji su spriječeni da nam pomognu'', rekao je Ilić i dodao da su im kolege iz Trebinja pružile pomoć u tehnici, dostavivši im 15 naprtnjača.

Kako piše Avaz, u pomoć vatrogascima su pritekli i zaposleni u općinskoj upravi, s načelnikom Darkom Krunićem, kako se ne bi ponovila situacija od prethodnog požar kada je, nakon što je vatra izmakla kontroli, izgorjela štala i pomoćni objekati, te više grla krupne i sitne stoke u području Bančića.

Tripo Ćuk, komadir TVJ Trebinje, potvrdio  je da je situacija na teritoriji trebinjske općine u području sela Orašje I Čavaš, gdje se vatra proširila iz ljubinjske općine, za sada stabilna.

''Krak požara, koji je zahvatio područje ljubinske općine, noćas se spustio do sela Orašje i Čavaš u Popovom polju, ali je vatra zajedničkim snagama vatrogasaca i mještana odbijena od kuća'', istakuo je Ćuk.

Dodao je da je teren nepristupačan, a vatra se dodatno rasplamsava nošena jakim vjetrom.

''Situacija je za sada stabilna, vatra je trenutno iznad sela, gdje ju je nemoguće gasiti. Ipak, sve se može promijeniti u trenu, ukoliko vjetar okrene na sjeverni pravac postoji opasnost da se vatra opet približi kućama i zato su naše dvije ekipe i mještani u pripravnosti'', kaže Ćuk, dodajući da će, ukoliko bude potrebno, u obranu sela biti uključeni i pripadnici Civilne zaštite i drugih službi.

Kopirati
Drag cursor here to close