Iskoristile svećenika

Kardinal Puljić o skandalu u Modriči: Neka sud kaže svoje

Vijesti / Flash | 22. 09. 2017. u 12:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ne želim komentirati slučaj, želim da prvo sud kaže svoje. Počinitelji su pritvoreni i razotkriveni, a to je najvažnije. Mediji su iznijeli informaciju da je svećenik priznao, dok sud i tužiteljstvo imaju drugo priznanje te bih zato sad to ostavio dok sud ne kaže svoje", rekao je kardinal Vinko Puljić iz bosanske nadbiskupije komentirajući slučaj svećenika I. K. koji se našao u središtu seks-skandala.

Velečasnog I. K., koji trenutačno službuje u Derventi, ucjenjivala je Saška Kovačević.

U medije polako cure detalji koji potresa Katoličku crkvu u BiH.

Svećenik je navodno, da bi isplaćivao ucjenjivače, novac posuđivao od prijatelja. Osim novcem, šutnju o seks skandalu je plaćao bundama, dizajnerskom odjećom, mobitelima i ostalim skupocjenostima koje je fatalna Saška od njega naručivala.

U međuvremenu ga je upoznala i sa svojim dečkom koji je također bio upleten u cijelu priču. Njemu je svećenik također davao novac, ali mu je dao i svoj automobil A4.

Kad više nije mogao podnijeti ucjene, a vjerojatno ni skupljati novac, za pomoć se obratio policiji, koja je provela istragu tijekom koje su ucjenjivačima postavili zamku.

Podmetnuli su im obilježene novčanice i uhvatili ih na djelu. Svi upleteni u ovu nečasnu igru trenutačno su u istražnom zatvoru u kojem čekaju da tužiteljstvo podigne optužnicu temeljem koje će im biti suđeno za djelo koje im se stavlja na teret.

Velečasni I. K., koji je uvučen u seks-skandal dok je službovao u Modriči, trenutačno se ne javlja na mobitel.

Kopirati
Drag cursor here to close