Bez Vijeća ministara

Karamatić: Ako SDA ne prihvati hrvatske prijedloge slijedi blokada BiH

Vijesti / Flash | 14. 04. 2017. u 08:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Mario Karamatić tvrdi da će BiH ostati bez Vijeća ministara, a Federacija BiH bez Vlade ukoliko SDA ne prihvati hrvatski prijedlog izmjena Izbornog zakona i zakona o RTV servisu.

Karamatić je poručio da će HNS podržati zaključke HDZ-a BiH da do kraja mjeseca u parlamentarnu proceduru budu upućeni prijedlozi za izmjenu zakona koji će omogućiti Hrvatima da sami biraju svog člana Predsjedništva BiH, kao i uspostavljanje javnog RTV kanala na hrvatskom jeziku, te da u slučaju bošnjačkog odbijanja slijedi potpuna blokada BiH, javlja Srna.

"Neće nama lider SDA Bakir Izetbegović određivati što smijemo, a što ne smijemo da uradimo da bismo osigurali ravnopravan položaj hrvatskog naroda u BiH", rekao je Karamatić za "Euroblic".

On je poručio da će, ako SDA ne podrži ove zahtjeve, HNS tražiti i aktiviranje odredbi Bečke konvencije koje podrazumijevaju poništavanje međunarodnih ugovora zbog opstrukcija jedne strane.

"To bi značilo da Washingtonski i Daytonski sporazum više ne važe i da Hrvati imaju pravo na revitalizaciju Herceg-Bosne", navodi Karamatić.

Kopirati
Drag cursor here to close