Kaplan odlučan: Ako u Stocu ne budu izbori, bit će anarhija
Za izbore
OBJAVA: Nedjelja, 23. listopada 2016. 15:33
IZVOR: Anadolija
AUTOR: Sa.M.
Kaplan odlučan: Ako u Stocu ne budu izbori, bit će anarhija
18

Kaplan je rekao kako se izbori u Stocu moraju ponoviti i da treba uspostaviti vlast.

''Ako u Stocu ne budu izbori, bit će anarhija", kazao je kandidat načelnika za Stolac ispred "Inicijative za Stolac" Salmir Kaplan za agenciju Anadoliju, prilikom svečanosti obilježavanja 72. godišnjice oslobođenja Stoca od fašizma, nakon što je sa svojim suradnicima sudjelovao u polaganju vijenaca za poginule borce u Drugom svjetskom ratu.

"Danas sam se ovdje pojavio kao kandidat načelnika za Stolac ispred 'Inicijative za Stolac'. Izuzetno mi je drago da sam prisustvovao jednom ovolikom skupu i posebno mi je drago da je ovaj povod. Stranka demokratske akcije u Stocu, čiji sam ja predsjednik, je stranka koja gaji tekovine antifašizma i mi smo na tom tragu i ovo je izvanredan povod. U Stocu borba protiv fašizma nije završena. U Stocu se, nažalost, mi još uvijek borimo protiv fašizma. U Stocu je fašizam prisutan kroz lokalnu administraciju i punim srcem sam danas bio prisutan ovdje i dao podršku antifašistima koji su se skupili iz cijele BiH i zahvalan sam što su došli u Stolac da nama daju podršku u borbi protiv fašizma", kazao je Kaplan za agenciju Anadoliju.

On je naglasio da su protekla događanja ujedinila narod Stoca te poručio da se izbori u ovome gradu moraju ponoviti.

"Moraju u Stocu biti izbori. Ako ne budu izbori, bit će anarhija, jer neće nitko priznati ovu vlast i ne može biti ova vlast. Ne može se vladati na osnovu izbora koji su pokradeni prije četiri godine", zaključio je Kaplan.

Komentari (18)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Zlatko Hasanbegović
1. Zlatko Hasanbegović
prije 300 dan.
Koliko je godina prošlo od oslobađanja Stoca od Turske okupacije, pa onda od Srpske okupacije(ono kad su ovi što su se za vrijeme predhodno spomenute okupacije poturčili pobjegli i prepustili Jna i četnicima tj."svojoj armiji"), pa onda dođe Hrvatska vojska i oslobodi... Pa bi sad tu ovi neki čudni ljudi još čudnijih imena kolo vodili  :) Taman kao da smo mi ludi  :) iš iš.. Poturčeni brabonjci dosta vas je.
+179
-213
30
BA
Chrome
Wolf Wolfovic
1.1. Wolf Wolfovic
prije 299 dan.
Zlatko Lagumdzija jel sad visis da ste vi HDZ-ovci i SDA-ovci samo stare udbaške komunjare koje zavađadju hiljadama godina dva prijateljska naroda Bošnjake i Hrvate?
+108
-66
0
BA
Chrome
Ana Olic
prije 300 dan.
MOJ KAPLANE pa pricas o kradama na izborima prije 4 i 8 godina i kad treba to procesuirati ti samo zelis biti dio vlade u stocu treba to iztrazivat tuzilastvo bih ukraden je milionski novac a vi svi pricate o ovogodisnjim izborima ZALOSNO STA JE TAJ NAROD SCE PRETRPIJO I JOS CE DA TRPI SA LOPOVIMA I POTÜLACENIM IZDAJICAMA IZ SDA SAMO ZALOSNO SVE U BIH PA I SUDSTVO!!
+78
-101
6
DE
Firefox
Wolf Wolfovic
2.1. Wolf Wolfovic
prije 300 dan.
ja ne znam što Kaplan priča o krađama na izborima kad sam on po Zaliku kupuje glas za 100 KM??? I onda u čemu je razlika između njega i Boškovića za kojeg glasaju mrtvaci zar tu ova go.... nisa ista?
+55
-68
1
BA
Chrome
Wolf Wolfovic
3. Wolf Wolfovic
prije 300 dan.
Kaplane šta si uradio za Bošnjake iz Stoca za vrijeme svoje desetogodišnje političke karijere parlamentarca/ministra i prosječnom mjesečnom platom od 5000 KM i ukradenim naknadama za odvojen život iako si imao stan u Sarajevu cijelo vrijeme?
+85
-51
0
BA
Chrome
Najil Kovačević
prije 300 dan.
Hasanbegovicu Turska je sa ovih prostora otišla sporazomno sa Austrougarskom monarhijom uz uslov da činovnici tog vremena nastave sa radom (gradonačelnici, kadije i dr.) nije ih niko otjerao.
+132
-34
2
BA
Mozilla
Zlatko Hasanbegović
4.1. Zlatko Hasanbegović
prije 299 dan.
Potjerani Turci, a ostali Poturčeni...
+53
-81
63
BA
Chrome
Wolf Wolfovic
4.2. Wolf Wolfovic
prije 299 dan.
Potjerani mađari a ostali pomađareni....
+80
-32
2
BA
Chrome
Učitaj sve odgovore
Ana Olić
5. Ana Olić
prije 300 dan.
Šta fali kaplane ako ne budu izbori bit će vam kao i u Mostaru.
+34
-72
0
BA
Chrome
DOSTA MOSTARAC
6. DOSTA MOSTARAC
prije 299 dan.
U Stocu se prvo trebaju istražiti tragična događanja za vrijeme proteklih izbora od strane mjerodavnih institucija. Na osnovi nalaza dati svakomu što mu pripada. I mjerodavni organi vlasti da tada donesu odluku što učiniti dalje. U uređenim društvima se zna gdje je anarhistima mjesto.   ]:(   ]:(   ]:(   ]:(
+43
-41
2
BA
Chrome
Dango Rapapajic
prije 299 dan.
Hahahahaha Pohturad ISLOVSKA strazi nacin da se ponovokao mi zajedno sa njima hahahhaa Nikad Bando Pohturicka Borio sam se protiv vas 93 i opet cu Sta mislite da kao mi zajedno pa da oslobodite Bosnu svoju ponosnu Eto vam RS-a Pa Uhdrite majhku vam Balihjsku pa se koljite do mile volje
+21
-24
142
BA
Firefox
Dango Rapapajic
prije 299 dan.
Ajmo za vikend pred Crkvu u Sred stoca Na Razanj okrenut Krme nek se okrece malo zafestat zovnut komsije da pojednu sa nama hahahhahah Turadiiiii dobro dosli Besplatne porcije samo navalite Ispecemo vise komada
+23
-26
137
BA
Firefox
BACAM KAMEN
8.1. BACAM KAMEN
prije 298 dan.
Slobodno šlepera naruči krmadi ako ti dođe rodbina pardon familija od onih podveleških dvadesetak Kata pardon Fata.
+1
-17
0
BA
Chrome
Ante Buha
9. Ante Buha
prije 299 dan.
dango pa zato se i ponasate ko krmad, mozak zamastio pravo..??
+143
-14
0
CA
Chrome
Mate Maric
10. Mate Maric
prije 299 dan.
Stare mi wolfi ti si dobro odvalio. De popij nesto za smirenje i dobro se utopli. Sutra ce biti suncano, pa ce i tebi valjda biti bolje.
+14
-9
3
AT
Chrome
Učitaj još komentara