Dobro ste pročitali

Kako je pas završio na odjelu pedijatrije SKB Mostar?!

Vijesti / Flash | 16. 10. 2016. u 09:50 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je pas završio na odjelu pedijatrije SKB Mostar? Da, zvuči nejasno, no kako objasniti fotografije koje je čitatelj portala Bljesak.info, kako nam objašnjava, snimio u subotu večer na odjelu Pedijatrije mostarske bolnice.

Na fotografijama možemo vidjeti psa kako pokraj bolesničkog kreveta sjedi u čekaonici, odnosno u prostorijama namijenjenim za prijem malenih pacijenata.

Bez ikakvog logičnog objašnjenja fotografije su očigledno potvrda nemara i nepažnje koje ovu ustanovu, za sada bez većih sankcija, sve više košta gubitka ugleda ali i ono mnogo važnije, ugrožavanje života.

Posljednji takav slučaj jeste gubitak života četvero nedonoščadi koje je preminulo u ovoj ustavni a čija se smrt dovodi u vezi s bakterijom Klebsiella pneumoniae, koja je kod ovih beba otkrivena.

Podsjećamo, povodom ovog slučaja županijski sanitarni inspektor podnio je prekršajni nalog kojim se izriče novčana kazna odgovornoj osobi i zdravstvenoj ustanovi za ne prijavljivanje zaraznih bolesti sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i propisima donesenim temeljem ovog zakona.

Temeljem Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti ravnatelju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Anti Kvesiću,  naloženo je da u Klinici za ginekologiju i porodništvo odmah izvrši dezinfekciju instrumenata, pribora i okoline, sterilizaciju opreme i pribora za medicinske postupke, provedbu preventivnih i specifičnih mjera, te mikrobiološku kontrolu žive i nežive sredine i druge mjere sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu provođenja mjera za sprječavanje i suzbijanje bolničkih infekcija.

Sudeći po fotografiji, uz naloženu dezinfekciju, bit će potrebno mnogo više zabrana ¸i čistki da se stvari u ovoj ustanovi dovedu pod kontrolu.

Kopirati
Drag cursor here to close