Procjena

Josipović: Trećina stanovništva Hrvatske došla iz BiH

Vijesti / Flash | 30. 08. 2014. u 06:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Ivo Josipović razgovarao je u petak u Širokome Brijegu s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem s kojim je zajednički ocijenio da je vrlo važno osigurati jednakopravnost Hrvata u BiH.

''Mi smo zainteresirani da Hrvati budu konstitutivni narod ovdje u BiH. Važno nam je da bošnjačka zajednica dobro živi u Hrvatskoj i daje doprinos životu, kao što nam je važno da Hrvati ovdje zajedno s ostalima budu ravnopravni'', rekao je Ivo Josipović u izjavi za novinare u Širokom Brijegu.

Naveo je da je BiH najvažniji susjed Hrvatskoj ocijenivši međusobne odnose prijateljskim, javlja Hina.

''Ja volim reći da nam je BiH najvažniji susjed. Dijeli nas 1.000 kilometara zajedničke granice. Toliko je ljudi koji žive s obje strane granice, a procjena je da je trećina stanovništva Hrvatske došla iz BiH. Isto tako BiH nam je jedan od najvažnijih trgovinskih partnera'', dodao je hrvatski predsjednik.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je strateškim pitanjem za BiH položaj Hrvata u toj zemlji.

''Strateško pitanje je ravnopravnost Hrvata s druga dva naroda i da vlast zauzmu oni kojima ona legitimno pripada. Moramo naći način da se hrvatski narod u BiH, koji je konstitutivan narod, izbori za ravnopravnost'', rekao je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close