Nova teorija:

Jedan od napadača i Orićev sin; Britanija blagoslovila napad?

Vijesti / Flash | 14. 07. 2015. u 10:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici izveli su veterani tzv. Armije BiH, mahom iz sela Živinice pored Tuzle, a ''postoje sumnje da je u pokušaju linča sudjelovao i Amar Orić, sin ozloglašenog komandanta Nasera Orića'', objavile su beogradske Večernje novosti u tekstu pod naslovom 'Orićev sin jurišao na premijera?'.

List piše kako su napad na predsjednika Vlade Srbije organizirali pojedinci iz radikalnog krila vladajuće SDA Bakira Izetbegovića, među kojima i sin Nasera Orića i bivši Orićevi uaborci.

''Amar je na komemoraciji bio redar i lako je mogao da priđe Vučiću, u čijoj je neposrednoj blizini bila i grupa iz Živinica'', navodi list, dodajući kako su oni najprije imali zadatak da dočekuju međunarodne uzvanike, a kad su završili protokolarne poslove, sumnja se, sudjelovali su u napadu na srbijanskog premijera.

''Policija ima indicija da je Naser Orić direktno poticao napad na Vučića kao neku vrstu osvete zato što mu nije dozvoljeno da dođe na komemoraciju. Amar Orić je, nekoliko dana pred obilježavanje zločina u Potočarima, sudjelovao u manifestaciji 'Preživjeli smo', na kojoj je nosio zastavu zloglasne 28. divizije, čiji je zapovjednik tijekom rata bio njegov otac. Amar je postao poznat široj javnosti prilikom nedavnog uhićenja njegovog oca po optužnici Srbije u Švicarskoj, gdje ga je i posjetio u zatvoru. Inače, on je, kao i Orić senior, ljubitelj oružja, što svjedoče slike s pištoljima na Facebook profilu'', navode Večernje novosti.

Beogradski list piše kako istraga vodi i k dijelu rukovodstva SDA Asimu Sarajliću, načelniku Vogošće i jednom od najbližih suradnika Bakira Izetbegovića.

Prema tvrdnjama lista, zbog događanja u Srebrenici eskalirao je sukob Sarajlićeve tvrde struje i meke linije koju predvodi poslanik Sadik Ahmetović, koji je osudio incidente u Potočarima. Njih dvojica su, navode Večernje novosti, od ranije u lošim odnosima, a jednom prilikom su se čak i potukli u parlamentu.

List tvrdi, pozivajući se na neslužbena saznanja, i da je napad na izaslanstvo Srbije "amenovala" i britanska tajna služba, koja od kolovoza prošle godine ima oko 300 obavještajaca u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close