Očišćen entitet

Janjić: Federacija je očišćena od Srba

Vijesti / Flash | 02. 07. 2016. u 07:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Demokratske inicijative sarajevskih Srba Jovo Janjić rekao je da podaci popisa stanovništva, prema kojima u Federaciji BiH  živi samo 56.550 Srba, potvrđuje da je taj entitet očišćen od Srba.

Janjić ističe da od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma postoji tendencija da se "FBiH prazni od Srba, a Republika Srpska puni Bošnjacima", prenosi Srna.

"Nikada nismo imali podršku za povratak u FBiH. Tu ima krivice i naše vlasti, jer nisu radili na tome da pravimo održivi povratak, a Bošnjaci su to sve radili u Republici Srpskoj", rekao je Janjić za "EuroBlic".

Profesor Fakulteta političkih nauka u Banja Luci Đorđe Vuković upozorio je da su oni, koji su popis stanovništva servirali političkim nasiljem, definitivno otpisali BiH kao zemlju koja bi svoju unutrašnju stabilnost zasnivala na principima dogovora i međusobnog povjerenja.

"Ono što danas slave pobjedom, zapravo je njihov poraz, jer su razotkrili pravo lice svoje politike, koja nas je devedesetih i uvela u građanski rat", rekao je Vuković.

On je dodao da su desetljeća masovnog laganja o takozvanoj građanskoj državi stale u trenutak euforije u kojoj Bošnjaci likuju nad svojom demografskom dominacijom.

Prema podacima popisa stanovništva u BiH, u FBiH živi 70,4 posto Bošnjaka, 22,4 posto Hrvata, 2,5 posto Srba, dok je ostalih 3,6 posto. 

Kopirati
Drag cursor here to close