Gašenje požara

Jablanica: Vatrogasci intervenirali 17 puta

Vijesti / Flash | 26. 03. 2017. u 12:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jablanički vatrogasci imali su 17 intervencija na gašenju požara trave i niskog rastinja u posljednjih deset dana, priopćeno je iz Službe civilne i protupožarne zaštite Jablanica.

Najviše intervencija je zabilježeno u blizini naselja Dobrigošće, Ostrožac, Krstac, Baćina, te Zlate, Kosne Luke, Doljani, Sovići i na platou Risovca.

"U nekoliko navrata zabilježeno je više požara u jednom danu, kao što je to bilo u subotu 25. ožujka, kada su vatrogasci sudjelovali u gašenju požara kod sela Dobrigošće i Sovići, te zajedno sa vatrogascima i mještanima Risovca, Posušja i Tomislavgrada ugasili požar u blizini samostana Masne Luke na lokalitetu Blidinja i Risovca, čime je spriječeno širenje visokog požara na širem području obraslom kvalitetnom munikom - endemskom vrstom bora", navodi se u priopćenju.

Iz Službe civilne i protivpožarne zaštite apeliraju na građane da se u predstojećim proljetnim i ljetnim danima suzdrže od upotrebe vatre kod spaljivanja korova i prilikom boravka u prirodi, a od Policijske stanica Jablanica zatraženo je da se izvrši istragu o počiniocima svakog pojedinačnog požara na području općine Jablanica te protiv počinioca poduzme zakonom propisane mjere.

Kopirati
Drag cursor here to close