povjerenstvo

Izvještaj o policiji pod upitnikom

Vijesti / Flash | 06. 03. 2017. u 10:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajedničko povjerenstvo za obranu i sigurnost BiH danas nije prihvatilo Izvještaj o radu Neovisnog odbora PSBiH kao neovisnog tijela policijskih struktura u Bosni i Hercegovini za 2016. godinu.

Tijekom rasprave iznesene su određene primjedbe na rad Odbora, a član Povjerenstva Borislav Bojić je kazao da je za svaku vrstu osude to što do sada nemaju epilog događanja u Srebrenici 2015. godine u vezi s napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Članica Povjerenstva Hanka Vajzović smatra kako je puno primjera na kojima se potvrđuje opravdanost dovođenja u pitanje postojanja ovakvog jednog tijela, ''takozvanog nezavisnog''.

Zamjenik predsjednika Neovisnog odbora Enes Obralija je u vezi s napadom na Aleksandra Vučuća u Srebrenici, kazao da su se nakon tog događaja obraćali Tužiteljstvu BiH, Ministarstvu sigurnosti BiH, a pozivali su i direktore policijskih agencija na sastanke.

''Mi nemamo nijedan dokument iz Tužiteljstva BiH da se protiv bilo koga od rukovoditelja ili zamjenika rukovoditelja policijskih tijela pokrenula istraga, što bi dovelo do našeg konkretnijeg djelovanja'', kazao je Obralija.

Dodao je da mu se čini da u vezi s tim pitanjem nisu mogli više uraditi, jer su iscrpili sve mogućnosti. 

Zajedničko povjerenstvo je prihvatilo Plan rada Nezavisnog odbora PSBiH kao nezavisnog tijela policijskih struktura u BiH za 2017. godinu.

Članovi Povjerenstva su bez rasprave usvojili Izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2016. godinu, dok Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana PSBiH za 2016. godinu nije dobio njihovu podršku.

Kopirati
Drag cursor here to close