''Čudni muškarac''

Izgubljeni Talijan kod Mostara šest dana samo pio vodu

Vijesti / Crna Kronika | 31. 05. 2017. u 11:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski državljanin Paolo Mateo di Lucchio, kojeg su spasioci pronašli u ponedjeljak navečer u blizini jezera Salakovac kod Mostara, praktično je šest dana preživio u divljini na jednoj stijeni bez hrane, piše Dnevni avaz.

Ovaj 45-godišnjak još 22. svibnja iz Italije je svojim vozilom Fiat Punto stigao u Međugorje, a dan kasnije zaputio se u Mostar. Na obali jezera Salakovac zapalio je svoj automobil, a informaciju o tome policiji su proslijedili radnici Hidroelektrane.

Tada policija, navodi Avaz, počinje i tragati za njim, ali kao za nepoznatim vozačem koji je zapalio svoj automobil, s obzirom na to da je službeno obitelj njegov nestanak prijavila tek 27. svibnja.

Tijekom intenzivne potrage, policiji su radnici HE Salakovac rekli kako su ribari u jednom trenutku uočili ''čudnog muškarca''.

Trag je inspektore odveo do ribara u Konjicu, koju su s fotografije prepoznali Talijana, nakon čega je pomoć zatražena od Hercegovačke službe spašavanja.

Nakon što su ga na nepristupačnom terenu uočili durbinom, uputili su se prema njemu, ali kada je spazio policajca u odori, pokušao je skočiti u vodu. Ipak, brzo je svladan te prebačen na drugu obalu jezera gdje mu je mogla pristupiti ekipa Hitne pomoći.

Pronađen je, navodi Avaz, u potpuno dezorijentiranom stanju i pothlađen a nije mogao ni hodati. Hospitaliziran je u Kantonalnoj bolnici dr Safet Mujić na Odjelu psihijatrije. Ne sjeća se uopće da je zapalio automobil, a tek je kratko rekao da se zaputio u Međugorje ''jer je osjećao nemir''.

Di Luccio će u bolnici ostati do petka, navodi Avaz te dodaje kako je zanimljivo da nikakvi ostaci hrane nisu nađeni na mjestu njegova pronalaska niti u blizini. U policiji pretpostavljaju kako je tijekom šest dana boravka na stijeni i u divljini pio vodu iz jezera.

Kopirati
Drag cursor here to close