Srbija žali

Izetbegovićev potez ugrožava stabilnost BiH i regije

Vijesti / Flash | 23. 02. 2017. u 20:17 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potez bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u dubokoj je suprotnosti s nastojanjima da se ostvari sveobuhvatno pomirenje u regiji, izjavio je u četvrtak ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić ističući da se time ugrožava stabilnost BiH, ali i regije.

Tim potezom regija se ponovno vraća u prošlost, ocijenio je Dačić tijekom razgovora s generalnim direktorom EK za proširenje Christianom Danielssonom o situaciji u regiji, u svjetlu toga što je "na temelju odluke Izetbegovića, podnesen zahtjev Međunarodnom sudu pravde u Haagu za pokretanje procesa revizije presude protiv Srbije, bez suglasnosti Predsjedništva BiH".

Dačić je kazao kako Srbija duboko žali zbog ovakvog razvoja događaja i dodao da će poduzeti sve mjere da zaštiti svoje i interese srpskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Istaknuo je kako je Srbija posvećena regionalnoj suradnji i očuvanju regionalne stabilnosti, naglasivši potrebu da drugi regionalni akteri djeluju na isti način.

Poručio je kako će Srbija ostati dosljedna svojoj politici dobrosusjedskih odnosa i pomirenju u regiji, ali kako neće dozvoliti nikakva poniženja ili akte neprijateljstva prema srpskom narodu, javlja Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close