embargo na pravdu

Izetbegović žrtvama: Revizija je bila kvalitetno spremljena

Vijesti / Flash | 24. 03. 2017. u 13:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U masi reakcija prisutnih u javnosti, potporu žrtava smatram najvažnijom'', izjavio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović tijekom susreta s predstavnicima udruga žrtava.

Kako je priopćeno iz Izetbegovićeva Ureda, povod susreta bilo je odbijanje Zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, a predstavnici žrtava su izrazili zahvalnost Izetbegoviću, agentu Softiću i pravnim timovima ''za sve što su učinili u pokušaju da pokrenu reviziju – istaknuvši da odbijanje revizije doživljavaju kao svojevrsni embargo na pravdu''.

''Svi nazočni su bili suglasni u osudi pokušaja da se odbijanje Zahtjeva za reviziju od Međunarodnog suda pravde iskoristi u političke svrhe, što predstavlja najgrublju uvredu žrtava rata'', priopćeno je te navedeno kako je Izetbegović je detaljno informirao predstavnike i predstavnice udruga žrtava o aktivnostima agenta, domaćeg i međunarodnog pravnog tima, ali i drugih nadležnih tijela i institucija Bosne i Hercegovine na pripremi Zahtjeva za reviziju.

''Istaknuo je da se radilo o kompleksnom pothvatu koji je kvalitetno iznio tim vrhunskih pravnih stručnjaka. Tema razgovora bile su i buduće aktivnosti na implementaciji presude Međunarodnog suda pravde iz 2007. godine'', priopćeno je nakon susreta.

Kopirati
Drag cursor here to close