Izetbegović zatražio od Tužiteljstva BiH i OHR-a sankcioniranje Milorada Dodika
Počinio kazneno djelo?
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 11:50
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.K.
Izetbegović zatražio od Tužiteljstva BiH i OHR-a sankcioniranje Milorada Dodika
1

"Milorad Dodik se najdirektnije upustio u protuustavno i antidejtonsko djelovanje, počinivši kazneno djelo opisano u Kaznenom zakonu BiH", kazao je Izetbegović

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je danas na pres-konferenciji u Sarajevu, komentirajući izjavu predsjednika RS-a Milorada Dodika na skupu u Bratuncu 7. srpnja, kazao kako se radi o najopasnijoj izjavi jednog dužnosnika u BiH od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

Izetbegović je citirao Dodika koji je tada kazao “Poznati su projekti raznih fondacija, prije svega islamskih, koje su tražile i samo usmjeravale svoje pare kako bi se ovdje uz Drinu vratili nakon otadžbinskog rata muslimani i da bi ponovo okupirali Drinu na taj način”.

"Ovom izjavom Milorad Dodik se najdirektnije upustio u protivustavno i antidejtonsko djelovanje, počinivši kazneno djelo opisano u Kaznenom zakonu BiH. S obzirom na to da nije bilo očekivane reakcije Tužiteljstva BiH i OHR-a, obratio sam se ovim bosanskohercegovačkim i međunarodnim institucijama, kao i članicama Upravog odbora PIC-a, u kojem sam zatražio da reagiraju i sankcioniraju ovakvo ponašanje predsjednika RS" kazao je Izetbegović.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Prikaži negativno ocijenjen komentar.