Galijašević

Izetbegović priprema ozbiljan sukob i rat na proljeće

Vijesti / Flash | 16. 01. 2017. u 12:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stručnjak za sigurnost Dževad Galijašević upozorio je da bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović preko direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmana Mehmedagića Osmice priprema ozbiljan sukob i rat koji će izbiti na proljeće.

"Ovo što vidimo kao neviđenu propagandu u samoj zemlji, mržnju i stvaranje klime pogodne za napad na Republiku Srpsku, prate i događaji u regiji, a očito je da tu postoji dogovor", ocijenio je Galijašević u izjavi Srni.

Prema njegovim riječima, dok Hašim Tači i Kolinda Grabar Kitarović "vežu pažnju Srbije za sebe", izazivajući ekscese i sukobe, Izetbegović s druge strane posredstvom Mehmedagića poduzima specijalne operacije o kojima ne obavještava hrvatsku, ni srpsku komponentu u samoj obavještajnoj službi, piše Srna.

"U vehabijskim naseljima vrše se bukvalno borbene obuke i pripreme za samo proljeće", tvrdi Galijašević.

On je naglasio da je važno da se Izetbegović "okrene oko sebe" i da pogleda da ništa nakon 20. siječnja, inauguracije novog predsjednika SAD Donalda Trumpa u ovom svijetu neće biti isto i da se svijet već promijenio.

"Turska i Iran stupaju zajedno na međunarodnoj sceni sa Rusijom i rješavaju svoje vitalne nacionalne interese uz pomoć Rusije. Istovremeno Saudijska Arabija dogovara aranžman oko cijene nafte upravo sa Rusijom", naglasio je Galijašević.

On je dodao da će Izetbegović ''ostaviti Bošnjake na vjetrometini'', da dožive sudbinu onih Bošnjaka koji po drugim zemljama stradaju nevini kao emigracija.

"U Turskoj se prazne cijela vehabijska naselja, izgone se oni Bosanci i Hercegovci koji su bili veza za slanje na ratišta u Siriju. Svi se oni vraćaju ovamo, formiraju se grupe islamista kupujući cijela naselja, a istovremeno Sarajevo bukvalno pušta ratne trube i poziva na konflikt", kaže Galijašević.

Kopirati
Drag cursor here to close