Nema smjene

Izetbegović o smjeni Vijeća ministara: To su Dodikovi politički ''folovi''

Vijesti / Flash | 13. 04. 2017. u 10:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović smatra da neće doći do smjene Vijeća ministara BiH nakon što je predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Republike Srpske Milorad Dodik to zatražio od Srpske demokratske stranke.

''Nema ni govora da do toga dođe i to su politički 'folovi' Milorada Dodika kakvih smo se već nagledali'', kazao je Izetbegović.

Dodik je pozvao SDS da sa SNSD-om glasa za smjenu Vijeća ministara, ako su točne SDS-ove tvrdnje o "ilegalnoj" sjednici Vijeća ministara BiH na kojoj je zakon o povećanju trošarina upućen u parlamentarnu proceduru.

Na pitanje novinara o zahtjevu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za ukidanje paralelizama u državnim institucijama, Izetbegović je kazao da ne zna na što je Ivanić konkretno mislio, ali je dodao da se i on zalaže za ukidanje svih paralelizama.

''Ivanić bi trebao biti precizniji. Kada smo neki dan o tome razgovarali na sjednici Predsjedništva BiH on nije bio dovoljno precizan. Mora se točno znati što se time hoće te navesti konkretne slučajeve ili eventualno mogućnosti da se to dogodi da bi se to preduprijedilo'', pojasnio je Izetbegović.

Najavio je da bi sjednica Predsjedništva SDA mogla biti zakazana za 21. travanj.

Kopirati
Drag cursor here to close