Ne oprašta

Izetbegović: Nema više suradnje s Radončićem

Vijesti / Flash | 03. 07. 2017. u 15:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bošnjački član Predsjedništva BiH i lider SDA BiH Bakir Izetbegović poručio da predsjedniku SBB Fahrudinu Radončiću nikada neće moći oprostiti tvrdnju da su Bošnjaci počeli rat i dodao da s njim više nema suradnje.

"S Radončićem ne vjerujemo da ćemo ikada više moći nastaviti suradnju, jer bez obzira što je govorio za mene, moju obitelj i SDA, jednu stvar nije smio reći. Rekao je da su Bošnjaci prije 25 godina počeli rat. Takvu hipoteku nam ne smije staviti", rekao je Izetbegović sinoć na stranačkoj tribini u Bihaću.

Kako je naveo, čovjek s takvim moralnim vrijednostima i svim konfliktima koje je u posljednjih 20 godina napravio ne može biti koalicijski partner, niti član Predsjedništva, niti bilo što što je sebi zacrtao, rekao je Izetbegović, a prenosi Tanjug.

"Kada ja završim ovaj mandat, Bošnjake mora predstavljati čovjek koji sliči na njih i njihove vrijednosti, a ne onaj koji će ih optužiti da su počeli rat, kao što to radi Radončić", rekao je, izjavio je Izetbegović.

Radončić je, naime, svjedočeći u postupku koji se u Prištini vodi protiv Nasera Keljmendija, početkom studenog prošle godine, iznio niz optužbi na račun SDA i nekadašnjeg lidera te stranke Alije Izetbegovića, te izjavio da su ubojstvom srpskog svata rat u BiH započeli Bošnjaci, što su
iz te stranke odmah demantirali.

Kopirati
Drag cursor here to close