očuvati stabilnost

Izetbegović nakon razgovora s Čovićem: Stvari ipak ne stoje loše

Vijesti / Flash | 13. 07. 2017. u 14:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Trebamo očuvati stabilnost u Bosni i Hercegovini te načiniti iskorake koji su mogući'', kazao je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović nakon sastanka s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Draganom Čovićem s kojim je danas u Sarajevu razgovarao o funkcioniranju koalicije.

Istaknuo je da su iznijeli mišljenja o tome kako da koalicija funkcionira, da godina i pol do izbora, ne bi bila izgubljena.

U vezi s trećim koalicijskim partnerom, Savezom za bolju budućnost (SBB), rekao je da je s njima teško surađivati.

''Teško je s Radončićem imati bilo kakvu relaciju. Svaki put kad smo imali sastanak to je bilo na moj poziv, uložio sam truda, ali ima stvari preko kojih se ne može preći'', naglasio je Izetbegović te dodao da s obzirom na situaciju u BiH stvari ipak ne stoje tako loše.

Smatra i da bi se Čović trebao ''okrenuti onima s kojim živi, SDA i Bošnjacima''.

Naveo je da kriza ima, ali da se BiH kreće prema EU, sporo, ali da se kreće.

Tijekom dana s Čovićem se sastao i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić koji je nakon sastanka novinarima kazao da se SBB i HDZ slažu da će podržavati sve reformske zakone i da će imati vrlo precizan stav kada su u pitanju euroatlantske integracije.

U vezi s mogućnostima sastanka s Izetbegovićem rekao je da nemaju o čemu razgovarati i da su se previše sastajali.

''Ti razgovori s njegove strane su uvijek bili neiskreni. Naša koalicija kada su reformske stvari u pitanju je neupitna, a susreti s njim nisu potrebni'', naveo je Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close