O zločinima u Ahmićima

Izetbegović: Naša istina je ispisana nevinom krvlju i ona je trajna i neuništiva

Vijesti / Flash | 16. 04. 2013. u 16:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja 20. godišnjice stradanja civila bošnjačke nacionalnosti u Ahmićima, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović još jednom je kazao da njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena.

''Naše ubijene sestre, majke, kćeri, djedovi, braća i očevi, nevino ubijeni dječaci i ona najmlađa žrtva, dijete u kolijevci od tri mjeseca, danas su u našim mislima i molitvama, a naše najdublje suosjećanje je s njihovim najbližim, s njihovim obiteljima, susjedima i prijateljima. Naša istina je ispisana nevinom krvlju i ona je trajna i neuništiva, kao što je ova naša stoljetna Bosna i Hercegovina trajna i neuništiva'', istakao je Izetbegović.

Izrazio je želju da se nikada i nikome više ne dogode Ahmići, Srebrenica, Kozarac, Foča, Višegrad, Zvornik, Bratunac, Vlasenica, Stolac, Brčko i svi ostali toponimi zla i zločina, genocida i progona u kojima je nevini bošnjački narod stradao tijekom agresije na BiH od 1992. do 1995., priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
''Znam da želite da zločinci i njihovi nalogodavci odgovorni za pokolj u vašem selu budu zasluženo kažnjeni. Znam i da to još niste dočekali u mjeri u kojoj bi pravda bila zadovoljena i vaša bol makar malo bila ublažena. Ali, nećemo se predavati. Ratni zločin ne zastarijeva i nećemo dozvoliti da zločinci budu mirni'', poručio je Izetbegović.

Naglasio je da nas povijest uči da narodi i države gube bitke i ratove, čak i kada imaju najbolje oružje ako nemaju pravedan cilj, snagu uvjerenja i unutrašnje jedinstvo.

''Tu pouku moramo uvijek imati na umu. Moramo biti jedinstveni, snažni i organizirani. Vlastitom snagom obeshrabriti nasilnike. Samo takvi moći ćemo sačuvati od nasrtaja ovu našu lijepu zemlju i osigurati svjetlu budućnost za buduće generacije'', rekao je, između ostalog, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u govoru u Ahmićima.

Kopirati
Drag cursor here to close