ODbijanje

Izborni zakon u Domu naroda: Bošnjaci pokreću pitanje zaštite vitalnog interesa

Vijesti / Flash | 04. 05. 2017. u 11:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub Bošnjaka u Domu naroda pokreće pitanje zaštite vitalnog interesa na Izborni zakon, odlučeno je nakon 15-minutne stanke koju je zatražio Klub Srba.

Naime, Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je na sjednici u Sarajevu razmatrala zahtjev izaslanika Kluba hrvatskog naroda: Ljilje Zovko, Bariše Čolaka, Zdenke Džambas, Martina Raguža i Marija Karamatića da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine razmatra po hitnom postupku.

Inače, izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prihvatili su zahtjev da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine razmatra po hitnom postupku. Za je bilo osam izaslanika, a protiv sedam, dok suzdržanih nije bilo.

Iz Federacije BiH pet izaslanika je bilo za, a pet protiv hitne procedure, dok su iz RS-a tri izaslanika bila za, a dva protiv razmatranja po hitnoj proceduri.

Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda je 28. travnja u parlamentarnu proceduru dostavio Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Predloženim izmjenama i dopunama regulira se izbor članova Predsjedništva BiH, implementira se Odluka Ustavnog suda BiH, to jest izbor izaslanika u Domu naroda Federacije BiH, te Odluka Ustavnog suda BiH koja se tiče izbora u Gradu Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close