Pritisak

Ivanić uputio pismo Međunarodnom sudu pravde u Haagu

Vijesti / Flash | 21. 02. 2017. u 16:42 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je već uputio pismo Međunarodnom sudu pravde u Haagu kojim je osporio bilo čije pravo da u ime BiH podnosi aplikacije, jer o tom ne postoji odluka institucija BiH, rečeno je Srni u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

"Pismo istog sadržaja uputio je i ministar inozemnih poslova BiH Igor Crnadak. Predsjedavajući Ivanić je već u više navrata najavio da će ponovo obavijestiti Međunarodni sud u Haagu u slučaju da bilo tko pokuša podnijeti aplikaciju u ime BiH", rečeno je u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Iz kabineta su podsjetili na Ivanićevu jučerašnju izjavu sa konferencije za novinare da će, kada aplikacija bude podnesena, pismo biti upućeno posredstvom specijalnog izaslanika, s obzirom na utjecaj i pritisak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na veleposlanicu BiH u Nizozemskoj Mirsadu Čolaković.

Dugogodišnji novinar i kolumnista "Nedeljnika" Ljiljana Smajlović izjavila je danas da ne razumije zbog čega Ivanić ne uputi pismo Međunarodnom sudu pravde u Haagu i obavijesti ga da iza zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije ne stoji BiH i da BiH ne traži reviziju.

Kopirati
Drag cursor here to close