Ivanić s generalima na obilјežavanju Dana Oružanih snaga BiH u Afganistanu
Vojna baza u Bagramu
OBJAVA: Subota, 26. studenog 2016. 13:08
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Ivanić vojska OS BiH AfganistanIvanić vojska OS BiH AfganistanIvanić vojska OS BiH AfganistanIvanić vojska OS BiH Afganistan
0
Ivanić vojska OS BiH Afganistan
Ivanić vojska OS BiH Afganistan
Ivanić vojska OS BiH Afganistan
Ivanić vojska OS BiH Afganistan

Pripadnike Oružanih snaga BiH pozdravili su i zamjenik ministra obrane BiH Sead Jusić i načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-pukovnik Anto Jeleč.

Predsjedatelj Ivanić izvršio je smotru postrojbe Oružanih snaga BiH angažiranih u operaciji potpore miru ''Odlučna potpora'', u Afganistanu. Čestitao je časnicima, dočasnicima i vojnicima Dan OS BiH i zahvalio im za snažnu ulogu u očuvanju mira u Afganistanu.

''Način i odgovornost kojima djelujete svjedoči o visokoj razini profesionalne pripremljenosti. Sve to pokazuje da ste istinski veleposlanici svoje zemlje'', rekao je dr. Ivanić u obraćanju pripadnicima OS BiH u Afganistanu.

Predsjedatelj dr. Ivanić izvijestio je pripadnike OS BiH da je Predsjedništvo BiH usuglasilo dokument ''Pregled obrane'', koji bi trebalo da dovede do bolјe opremljenosti Oružanih snaga BiH, ali i bolјeg standarda njezinih pripadnika.

Pripadnike Oružanih snaga BiH pozdravili su i zamjenik ministra obrane BiH Sead Jusić i načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-pukovnik Anto Jeleč.

Svečanosti obilјežavanja Dana OS BiH nazočili su predstavnici vojski zemalјa koje sudjeluju u operaciji ''Odlučna potpora'' u Afganistanu.

Na svečanosti je govorio i zapovjednik vojne baze u Bagramu general-bojnik John Thompson (SAD), koji je izrazio zahvalnost pripadnicima OS BiH i istaknuo njihovu visoku profesionalnost i odgovornost u radu.

U operaciji potpore miru ''Odlučna potpora'' u Afganistanu nazočno je 55 pripadnika kontingenta Oružanih snaga BiH. U vojnoj bazi Bagram nalaze se 3 časnika, 10 dočasnika i 32 vojnika, od kojih su 3 žene, te 10 pripadnika (8 časnika i dva dočasnika) u bazi Mazar Sharif na sjeveru Afganistana.

U okviru posjeta, predsjedatelj Ivanić i načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-pukovnik Anto Jeleč razgovarali su prethodno u Kabulu sa zapovjednikom misije ''Odlučna potpora'', generalom Johnom Nicolsonom.

General Nicolson informirao je dr. Ivanića i general-pukovnika Jeleča o jačanju afganistanskih oružanih snaga koje se bore za stabilizaciju stanja u svojoj zemlјi. Zahvalio je BiH za sudjelovanje u operaciji potpore miru u Afganistanu, naglasivši da BiH time šalјe pozitivnu poruku.

Predsjedatelj Ivanić i izaslanstvo BiH razgovarali su i s general-bojnikom Johnom Thompsonom, zapovjednikom vojne baze u Bagramu u okviru koje djeluje postrojba OS BiH, koji je istaknuo izuzetnu profesionalnost naše postrojbe. General-bojnik Thompson rekao je da su pripadnici Oružanih snaga BiH, osim što su se dobro uklopili, i te kako pomogli i vojnicima iz drugih zemalјa, zbog čega im duguju veliku zahvalnost.

U izaslanstvu BiH, koje od juče boravi u Islamskoj Republici Afganistan su, osim predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića, i zamjenik ministra obrane BiH Sead Jusić, savjetnik hrvatskog člana Predsjedništva BiH Igor Planinić, savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Selmo Cikotić, savjetnik predsjedatelja Predsjedništva BiH Zoran Đerić, te načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-pukovnik Anto Jeleč.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.