Član Predsjedništva iz RS

Ivanić pronašao rješenje: OS BiH će sudjelovati na proslavi Dana RS

Vijesti / Flash | 06. 01. 2017. u 19:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladen Ivanić je večeras novinarima u Banja Luci rekao da nema informaciju da je Ministarstvo obrane BiH donijelo odluku da ne dopusti da bilo tko od pripadnika Oružanih snaga BiH sudjeluje u programu obilježavanja Dana Republike Srpske.

“Ponavljam, pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka nazočit će manifestaciji, ja sam to rješenje našao, a kakvo je, vidjet ćete ovih dana”, poručio je Ivanić, prenosi Slobodna Bosna.

Ministarstvo obrane BiH donijelo je odluku da nitko iz Oružanih snaga BiH ne smije sudjelovati na proslavi Dana Republike Srpske, a takva odluka je donesena nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio zahtjev, u skladu sa zakonom, da se prilikom njegovog pojavljivanja na proslavi Dana Republike angažuje počasna postrojba Oružanih snaga BiH u kojoj je i vojni orkestar.

Zahtjev je odbijen nakon pisma zapovjedništva NATO stožera u BiH Gissele Wiltz, koja je navela da bilo kakvo sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga BiH u programu obilježavanja Dana Republike Srpske predstavlja kršenje Zakona o obrani.

Kopirati
Drag cursor here to close