Ništa od toga

Ivanić: Ništa se neće postići s ostavkom Izetbegovića

Vijesti / Flash | 11. 03. 2017. u 11:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da ne očekuje da će se bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović povući sa ove funkcije, usprkos pozivima na ostavku nakon odbacivanja bošnjačkog zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH za genocid protiv Srbije.

"Ništa ne bi bilo dobiveno - njega bi zamijenio član njegove stranke SDA iz parlamenta. On bi ostao lider te stranke", ocijenio je Ivanić.

On je rekao da je odbacivanjem bošnjačkog zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH za genocid protiv Srbije definitivno "stavljena točka" i da je svaki pokušaj političke manipulacije događajima iz devedesetih godina završen ovom odlukom Međunarodnog suda pravde.

Ivanić je rekao da nakon predstojeće posjete Izraelu, Palestini i Azerbejdžanu očekuje sastanak u Predsjedništvu BiH o daljim potezima, a da je na Izetbegoviću da napravi prvi potez jer je napuštanjem Predsjedništva doveo ovo tijelo u blokadu.

On je za TV "Pink" naveo da postoje novi principi prema kojima niko nikada više, a posebno dio bošnjačke strukture, ne može da BiH poistovjećuje sa sobom, piše Srna.

Ivanić je naglasio da postoje dva ekstremna rješenja koja u ovom trenutku nisu realna - BiH bez entiteta, što znači dominaciju Bošnjaka ili neovisna Republka Srpska, što znači raspad BiH.

"Oba rješenja u ovom trenutku nisu realna. Za 20 godina možda, ne znam, ali sada može postojati samo daytonska BiH", naveo je Ivanić i dodao da bez Srba ništa ne može biti odlučeno.

Kada je riječ istrazi o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, Ivanić je izrazio mišljenje da će to biti gotovo pa nemoguće, s obzirom na stav Bošnjaka o njihovoj ulozi žrtve.

"Jedan visoki religijski dužnosnik Bošnjaka rekao je - 'optužiti nekoga za napad u Srebrenici je kao optužiti zatvorenika Aušvica za napad na svog čuvara'. To je potpuno suluda logika i sa njom se svaki dan moram boriti. Tako da ovog trenutka formalno imate istragu, ali postoji i taj ambijent", naveo je Ivanić.

On smatra da je problem to što je mnogo pozitivnih poruka i "pruženih ruku" suradnje dolazilo iz Beograda, a što nikada nije istinski prihvaćeno u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close