Ivanić: Krizu u FBiH stvaraju Bošnjaci i Hrvati
Krivci
OBJAVA: Ponedjeljak, 20. ožujka 2017. 19:09
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Ivanić: Krizu u FBiH stvaraju Bošnjaci i Hrvati
4

"Nama je motiv da BiH bude daytonska i stabilna, jer u okviru nje čuvamo vlastite institucije", rekao je Ivanić.

''Krizu u BiH stvaraju odnosi Bošnjaka i Hrvata unutar Federacije BiH (FBiH), a ne relacija Republika Srpska i BiH'', izjavio je večeras u Tesliću predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

"Nama je motiv da BiH bude daytonska i stabilna, jer u okviru nje čuvamo vlastite institucije", rekao je Ivanić.

Ivanić, koji je i počasni predsjednik PDP-a, kaže da je ova stranka ušla u fazu stabilizacije, osvježavanja članstvom, kao i u pripreme za sljedeće izbore.

On je naglasio da je PDP zajedno sa koalicijom Savez za promjene u slučaju pokušaja revizije presude po tužbi protiv Srbije pokazala kako se interesi Republike Srpske mogu braniti mirno, tiho, strpljivo i s pozitivnim efektom, piše Srna.

Ivanić je naglasio da je tijekom dvogodišnjeg mandata u Predsjedništvu BiH uspješno i u interesu Republike Srpske okončao nekoliko kriza, navodeći, između ostalog, pitanje izvoza naoružanja u Ukrajinu, pritiske da BiH ne bude prisutna na Paradi pobjede u Moskvi.

On je dodao i da je očuvao dignitet srpskog borca u Oružanim snagama BiH prisustvom na paradi povodom Dana Republike Srpske, te ponovo podsjetio na slučaj odbacivanja revizije presude po tužbi protiv Srbije.

Ivanić je večeras, prije početka sjednice Opštinskog odbora PDP-a Teslić, u izjavi novinarima zaključio da se stvari u interesu Republike Srpske moraju rješavati bez puno galame.

"Interes Republike Srpske je stabilnost i očuvanje onoga što imamo, a to je jako puno prostora koji mi možemo iskoristiti", dodao je Ivanić. 

Komentari (4)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
taj sam tko sam
prije 183 dan.
E bravo,svaka cast Ivanicu.Opet lazes lazim se udavio. A ko ri dozvoljava da usta otvaras pred kamerama gori je od tebe
+16
-2
0
SI
Chrome
taj sam tko sam
prije 183 dan.
Kako te niko ne upuca,to mi nije jasno. Nagrada bi bila velika za onog ko te rokne,
+5
-1
1
SI
Chrome
Vox Populi
2.1. Vox Populi
prije 183 dan.
Pa šta čekaš ? Ili i ti po onoj: bolje da to uradi drugi nego ja,,,, ?
+5
-0
1
BA
Firefox
taj sam tko sam
prije 183 dan.
Treba napravit neki fond sredstava za ovakve slucajeve. Ovaj [cenzura] nizasto drugo nije nego za roknut,a kandidata je koliko hoces slicnih njemu
+5
-1
2
SI
Chrome