Beograd

Ispred centra za socijalni rad zaklao suprugu i dijete, ozlijeđene još tri osobe

Vijesti / Crna Kronika | 12. 07. 2017. u 16:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muškarac je ubio ženu i dijete u Beogradu. Ispred Centra za socijalni rad u beogradskoj ulici Miška Kranjca 12, muškarac je nožem ubio ženu i usmrtio petogodišnje dijete, javlja RTS.

M. N. je najprije nožem usmrtio suprugu, a potom zadavio sina. Dječak je nakon duge reanimacije preminuo, javlja Telegraf. Ozlijeđene su još tri osobe, a pretpostavlja se da su među njima i radnici Centra.

RTS navodi da su tri osobe ozlijeđene, troje zaposlenih u Centru i jedan prolaznik. Oni su, kako se navodi, pokušali razdvojiti muškarca i ženu, teže su ozlijeđeni i prebačeni su na VMA.

Glasnogovornica Hitne pomoći Beograd Nada Macura je navela da su sa teškim ozljedama na Vojnomedicinsku akademiju prevezeni muškarac (37) i dvije žene (45 i 48).

Ministar Stefanović sazvao je hitan sastanak s ministrima. Dijete je nakon uboda nožem bilo teško povrijeđeno, ali liječnici mu nisu uspjeli spasiti život. Policija je odmah nakon prijave zločina blokirala Centar za socijalni rad i uhitila napadača.

Muškarac je doveo dijete u Centar za socijalni rad kako bi ga vratio majci, u kontroliranim uvjetima. Međutim, ispred Centra je došlo do svađe, kada je muškarac napao ženu i dijete.

Današnje ubojstvo dogodilo se samo nekoliko dana nakon što je, također u blizini Centra za socijalni rad u Novom Beogradu, muž ubio ženu, a onda sutradan izvršio samoubojstvo skokom pod vlak.

Koordinatorica Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević izjavila je, povodom ubojstva žene u rakovičkom Centru za socijalni rad, da stanje postaje alarmantno.

Stanojević je Tanjugu rekla da smatra kako bi u svim Centrima za socijalni rad trebalo hitno uvesti osiguranje, državno ili privatno, te da bi trebalo obustaviti rad tih centara do daljeg, dok se, kako je rekla, ne vidi zašto se ovakve stvari događaju.

"Ovo je 19. žena koje je ubijena u ovoj godini i peta od kada je prvog lipnja stupio na snagu Zakon o nasilju u obitelji", navela je Stanojević. Primjetila je da mnogo poremećenih osoba koje šetaju ulicama koje su spremne da 'kopiraju' nešto što se već dogodilo.

Kopirati
Drag cursor here to close