S talibanima

Islamska država prijeti: Napast ćemo Indiju i započeti Treći svjetski rat!

Vijesti / Flash | 01. 08. 2015. u 16:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema dokumentu koji je nađen tijekom pretresa jednog talibana u Pakistanu, Islamska država (ID) planira udružiti snage s talibanima i izazvati Treći svjetski rat, u kojem bi nastupio konačan obračun muslimana i svih ostalih nevjernika.

Plan koji se razrađuje na 32 stranice teksta ponešto je drugačiji od dosadašnjeg modela djelovanja islamskih terorista. Prema zacrtanom okviru, ID bi trebalo sklopiti blisku suradnju s talibanima u Pakistanu, a odatle potom izvesti cijeli niz velikih napada na Indiju, koja je „Sveti gral džihadista“, prenosi Večernji.hr.

Ovo bi, prema ID-ovom planu, trebalo dovesti do reakcije SAD i zapadnih saveznika protiv cijelog niza muslimanskih zemalja, a prilično je izgledna i upotreba nuklearnog naoružanja između Indije i Pakistana, što bi dovelo do velikog rata svjetskih razmjera.

‘’Prihvatimo činjenicu da će kalifat preživjeti i napredovati sve dok ne preuzme cijeli svijet i odrubi glavu svakom nevjerniku koji je protiv Alaha – stoji u ISIS-ovom dokumentu koji tvrdi kako ne treba gubiti vrijeme i snagu na napade na SAD, već se treba fokusirati na akcije koje bi dovele do masovnog ustanka muslimana i pokretanja općeg globalnog sukoba, koji će „dovesti do apolkalipse, odnosno smaka svijeta“.

Prvi korak u ostvarenju ovog plana trebalo bi biti ujedinjavanje cijelog niza talibanskih frakcija koje danas, međusobno zavađene, djeluju na području Pakistana i Afganistana. Ovaj zadatak bit će povjeren najboljim ISIS-ovim vođama koji će povezati trenutno sukobljene islamiste. Drugi dio plana predviđa izvođenje velikih, spektakularnih napada s velikim brojem žrtava. Ciljevi u planu nisu jasno zacrtani, ali jasno je da se radi o ciljevima u velikim urbanim središtima Indije gde bi, zbog velike napučenosti prostora, došlo do ogromnog broja civilnih žrtava.

Američke obavještajne službe u ovom trenutku provjeravaju vjerodostojnost dokumenta, ali reklo bi se je riječ o stvarnom planu ID-a. Angažirani su stručnjaci koji analiziraju način pisanja, izlaganja predloga, rečenični sklop i sve upućuje na to da je dokument zaista napisan u vrhu Islamske države, vjerovatno u Siriji. Zabrinjavajuće je i što su pripadnici ove terorističke organizacije već primjećeni na području Pakistana.

‘’Svjesni smo prisutnosti ISIS-ovih militanata u Afganistanu i pažljivo nadziremo hoće li ovo dovesti do pogoršanja sigurnosne situacije u toj regiji’’, ustvrdio je Alista Baskej, zamjenik glasnogovornika Nacionalnog sigurnosnog vijeća Bijele kuće. Inače, Indija je već desetljećima primarni cilj mogućih napada islamskih radikala s područja jugoistočne i srednje Azije, još od razlaza s Pakistanom.

Kopirati
Drag cursor here to close