Islamska država poziva džihadiste da napadnu europske tržnice i bolnice
Ne miruju
OBJAVA: Četvrtak, 29. prosinca 2016. 8:22
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Berlin napad
0

Prijetnja je uslijedila jer su europske vlasti pojačale sigurnosne mjere nakon napadaja u Berlinu

Skupina koja podupire Islamsku državu pozvala je u srijedu svoje džihadističke pristaše da u božićnom razdoblju po Europi izvode napade po tržnicama i bolnicama, a muslimane da se što dalje uklone od kršćanskih slavlja, piše Hina.

Prijetnja je uslijedila jer su europske vlasti pojačale sigurnosne mjere nakon napadaja u Berlinu što ga sebi prisvaja Islamska država, a u kojem je ubojica kamionom naletio na mnoštvo ljudi tijekom božićnoga sajma i ubio 12 ljudi.

Nashir Media Foundation, koja podupire Islamsku državu, objavila je svoju poruku na internetu, a poruka je opremljena slikama boraca s puškama i noževima, Djedom Mrazom, sobom i božićnim drvcem.

"Njihova slavlja, okupljanja, klubovi, tržnice, kazališta, kina, trgovački centri pa čak i njihove bolnice su savršene mete za vas", izrečeno je u online poruci islamističkih "Osamljenih vukova" u Europi.

U poruci je pisalo i kako će Islamska država "zamijeniti vatromete pojasevima s eksplozivom i eksplozivnim uređajima pa će se njihovo pjevanje i pljeskanje pretvoriti u plač i tugovanje".

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.