AKCIJA

ISIL preuzeo odgovornost: Uhićen muškarac povezan s napadom u Manchesteru

Vijesti / Flash | 23. 05. 2017. u 11:26 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija Manchestera potvrdila je na Twitteru da je uhitila 23-godišnjeg muškarca u vezi s napadom u Manchesteru u ponedjeljak navečer.

Iz policije su također potvrdili da je još jedan muškarac uhićen u Arndale centru, robnoj kući u središtu grada, iako se "trenutno ne vjeruje da to uhićenje ima veze sa sinoćnjim napadima", prenio je CNN.

Manchester arndale? centre man arrested. pic.twitter.com/ufc3NmiD5d

— Nick (@KernowNick2011) May 23, 2017

Skupina tzv. Islamske države preuzela je odgovornost za napad bombaša samoubojice na koncertu u Manchesteru.

U priopćenju na Telegram kanalu ove terorističke organizacije navodi se da je "vojnik kalifata" uspio "postaviti eksplozivne naprave" u Manchester Areni, kazao je izvor iz američkih protuterorističkih službi.

U priopćenju ove grupe ne navode se nikakva imena, nije prikazana ničija fotografija, niti su objavljeni ikakvi dodatni detalji o napadaču, javlja CNN.

Pjevačica Ariana Grande izrazila je žaljenje zbog napada.

''Slomljena sam. Iz dubine duše, tako mi je žao. Nemam riječi'', napisala je pjevačica na Twitteru.

Ovaj incident se dogodio u ponedjeljak navečer nakon koncerta Ariane Grande u Manchester Areni dok su posjetitelji koncerta, mnogi od njih djeca i tinejdžeri, napuštali salu, oko 22.30 po lokalnom vremenu.

Menadžment pjevačice je izdao duže priopćenje u kojem se navodi da "riječi ne mogu izraziti našu tugu za žrtvama i porodicama pogođenim ovim besmislenim napadom".

Kopirati
Drag cursor here to close