#ID, Manchester arena

ISIL preuzeo odgovornost: Napad u Manchesteru najavljen četiri sata prije na Twitteru

Vijesti / Flash | 23. 05. 2017. u 09:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Islamske države objavili su na društvenim mrežama video snimku u kojoj su preuzeli odgovornost za napad, javio je portal Akhbar Irak, a mediji su ranije prenijeli da je prijetnja o mogućem napadu bila najavljena na Twitteru još u 18.30 sati po lokalnom vremenu. Kako se navodi, na jednom Twitter profilu objavljeno je "#ID, Manchester arena", a ispod toga i poruka "Jeste li zaboravili naše prijetnje".

U međuvremenu, pomenuti nalog na Twitteru je izbrisan, prenosi Avaz.

Nakon napada, osvanule su i poruke na toj društvenoj mreži, u kojima se navodi da je napad u Manchesteru osveta za napade na djecu u Mosulu i Al-Raki.

Navodno je napad izveo bombaš samoubojica, čije je tijelo pronađeno.

Službenih potvrda te informacije još nema.

Eksplozija se dogodila u ponedjeljak, oko 22.30 po lokalnom vremenu, nakon završetka koncerta pjevačice Arijane Grande, u njemu su poginule najmanje 22 osobe, a ozlijeđeno 59. Pristalice Islamske države širom svijeta slavile su teroristički napad koji je najverojatnije izvršio bombaš samoubojica nakon koncerta američke pjevačice Arijane Grande, prenose Nezavisne.com

Kako mediji navode, Twitter je blokirao mnoge naloge koji su objavljivali pohvale za napad, ali je njihov broj i dalje velik. Mnogi od njih su objavili pozive "usamljenim vukovima" da vrše napade na Zapad.

ISIS fans celebrate Manchester terror attack

ISIS fans have been celebrating the Manchester Arena terrorist attacks online No official ISIS or Al Qaeda-affiliated website has yet claimed responsibility One Twitter account posted a threat to Manchester four hours before the blast 22 people have been killed and almost 60 wounded during the terrorist attack ISIS supporters celebrated online overnight following the blast in Manchester Arena which claimed the lives of at least 22 people and wounded more than 50 others.

Kopirati
Drag cursor here to close