U bolnici

Incident u Srebrenici: Pretučen Sadik Ahmetović

Vijesti / Crna Kronika | 29. 01. 2017. u 14:52 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije osobe su ozlijeđene u objektu Islamske zajednice u Srebrenici, od kojih je jedna upućena u Zvornik na liječenje, rekao je Srni glasnogovornik Centra javne bezbjednosti (CJB) Zvornik Miljan Bobar.

Policijskoj postaji u Srebrenici prijavljeno je u 13 sati da je u objektu Islamske zajednice došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Po prijavi su postupili službenici Policijske postaje Srebrenica koji su izvršili očevid, a više detalja bit će priopćeno naknadno. O slučaju je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva u Bijeljini.

Član SDA Sadik Ahmetović pretučen je danas uoči sastanka Povjereništva stranke za Srebrenicu, a, osim njega, u masovnoj tučnjavi više osoba je ozlijeđeno, javio je dopisnik Srne, pozivajući se na očevice.

Grupa članova SDA prvo je iz prostorija Medžlisa izbacila predsjednika Povjereništva Adila Osmanovića, koji je nakon toga napustio Srebrenicu, a onda je došlo do verbalnog napada na ostale članove ovog stranačkog tijela Šefika Džaferovića, Dževada Mahmutovića i Edina Ramića.

Članovi Povjereništva SDA došli su u Srebrenicu kako bi pokušali izmiriti zavađene frakcije i normalizirati odnose u srebreničkom Općinskom odboru SDA, koji su već nekoliko mjeseci poremećeni, nakon gubljenja vlasti na lokalnim izborima.

Uoči sastanak nedavno formiranog Povjereništva SDA za Srebrenicu, koji je trebao biti održan u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice u ovom mjestu, prvo je došlo do verbalnog sukoba koji se pretvorio u tučnjavu, tvrde očevici.

Srna neslužbeno saznaje da je incident izazvala grupa članova stranke koja se protivi politici Alije Tabakovića, odbornika ove stranke u lokalnom parlamentu i predsjednika Islamske zajednice u Srebrenici, te Ahmetovića.

Članstvo je nezadovoljno činjenicom da Ahmetović, koji ne živi u Srebrenici, a želi da, kako ističu, odlučuje o svemu u ovom mjestu, pri tome zanemarujući interese Bošnjaka i osporavajući rad srebreničkog rukovodstva SDA predvođenog Hamdijom Fejzićem, koji je nedavno smijenjen sa te funkcije.

Kopirati
Drag cursor here to close