Prosvjedi u rujnu?

Iako su zahtjevi proistekli na prosvjedu upućeni Vladi i Parlamentu FBIH, još nije pokrenut dijalog

Vijesti / Flash | 29. 06. 2012. u 07:18 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH je razmatrao, između ostalog, analizu prosvjeda upozorenja Saveza samostalnih sindikata BiH, održanog 26. svibnja.

Glavni odbor je zaključio da, iako su zahtjevi proistekli na prosvjedu upozorenja upućeni Vladi Federacije BiH i Parlamentu Federacije BiH, još nije pokrenut socijalni dijalog o njima.

U priopćenju Saveza samostalnih sindikata BiH se navodi da odgovor na zahtjeve sa prosvjeda, koji je od Vlade Federacije BiH dostavljen Savezu samostalnih sindikata BiH u pisanoj formi, nije zadovoljavajući, uglavnom ne nudi konkretna rješenja na upućene zahtjeve.

Glavni odbor SSSBiH zadužuje Predsjedništvo Glavnog odbora SSSBiH da, u ulozi pregovaračkog tima, pregovara sa Vladom FBiH i Parlamentom FBiH o realizaciji Stavova SSSBiH.

Ukoliko do ljeta ne dođe do pomaka u njihovoj realizaciji, Savez samostalnih sindikata BiH će u rujnu organizirati masovne prosvjede protiv svih odgovornih u vlasti koji se budu oglušili na sindikalne zahtjeve, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH traži potpunu mobilnost članstva u narednom periodu, posebno naglašavajući jedinstvo u akcijama koje će organizirati Savez.

Kopirati
Drag cursor here to close