Neobični rekordi

I to je BiH: Bila direktorica samo sat vremena

Vijesti / Flash | 25. 07. 2017. u 07:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijećnici Skupštine općne Bratunac u ponedjeljak su, postupajući po sudskoj odluci, na mjesto direktorice Doma zdravlja u Bratuncu vratili Snežanu Stojanović, da bi je nakon sat vremena ponovo smijenili.

Kako prenosi Srna, nakon duge rasprave o dnevnom redu, izmjenama i usuglašavanjima vijećnici su donijeli odluku o poništenju odluke, kojom su u veljači ove godine smijenili direktoricu bratunačkog Doma zdravalja Snežanu Stojanović.

Odluka je uslijedila nakon što je Okružni sud u Bijeljini utvrdio da je Stojanović nezakonito smijenjena i naložio njezino vraćanje na dužnost direktora ove ustanove.

Uslijedila je i odluka o razrješenju vršitelja dužnosti direktora Doma zdravlja Željke Vujić, da bi usprkos upozorenjima opozicije na nezakonitost, skupštinska većina donijela novu odluku o ponovnom razrješenju Stojanović s mjesta direktora.

Tako je Stojanović samo formalno vraćena na mjesto direktora i nakon sat vremena smijenjena s te dužnosti, bez primopredaje i zapisnika o preuzimanju i predaji dužnosti.

Za vršitelja dužnosti direktora bratunačkog Doma zdravlja imenovan je Milijan Vujić.

Vijećnici su poništili dio natječaja raspisanog za izbor direktora firmi i ustanova čiji je osnivač općina Bratunac u dijelu koji se odnosi na izbor direktora Doma zdravlja i zaključili da se raspiše novi natječaj za izbor inokosnog organa te ustanove.

Vijećnici su danas razriješili vršitelje dužnosti direktora općinskih ustanova i izabrali direktore nakon provedene natječajne procedure izuzimajući Dom zdravlja.

Kopirati
Drag cursor here to close