Ustupci Čoviću

I Komšić prozvao Izetbegovića: Eto Trećeg entiteta!

Vijesti / Flash | 04. 04. 2017. u 10:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U čije ime Izetbegović daje Čoviću treći entitet?, pita se Demokratska fronta u priopćenju za javnost u kojem navodi kako je ta stranka saznala da su regionalni lideri na večeri u Mostaru '' za večeru jeli lubin i pili rujnoga vina''.

''Građani ove zemlje od 'prvog u Bošnjaka' i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, morali bi dobiti odgovor na dosta kontradiktorne (po običaju), ali i opasne izjave oko mogućih novih ustupaka Draganu Čoviću'', navodi DF i pita što znače ove riječi: ''Na pitanje šta će konkretno uraditi kako bi se poboljšala situacija u regiji, Izetbegović ističe da se od Bošnjaka očekuje da pomognu Hrvatima u BiH da dobiju svoje autentične predstavnike u vlasti''.

''Ja sam im kazao što je preduvjet s moje strane, a to je da ne postoji nikakva priča o podjelama ili nekim novim entitetima ili referendumima'', poručio je Izetbegović.

DF navodi kako je nakon ovih riječi, gospodin Izetbegović dužan, ali baš javno, pojasniti: Znači li ''nepostojanje priče' nastavak tajnih dogovora oko trećeg entiteta, kako su i do sada običavali raditi on i Čović?

''Kako spojiti nespojivo: autentične (Čovićeve) Hrvate u vlasti na svim razinama pri sadašnjoj organizaciji Federacije BiH, dakle bez ''trećeg''? Hoće li građani ove zemlje, jednom za sva vremena, dobiti odgovor na pitanje: tko je od njih (građana) autentični predstavnik Srba, Hrvata i Bošnjaka? I na kraju, a može i na početku svih pitanja: Odakle gospodinu Izetbegoviću pravo na 'tapiju' zvanu BiH ili Federacija BiH? Osim ako zaista već nije 'legao na rudu' i prihvatio 'fildžan begovat' u kojem će on i uzak krug ljudi i obitelji bliskih njemu biti begovi'', navodi stranka Željka Komšića i dodaje kako očekujemo ''hitno i jasno pojašnjenje ovih Izetbegovićevih riječi''.

''Ako može, da nam to kaže na vakat i istinito, da se ne ponovi ''slučaj revizija presude'', zaključuje DF.

Podsjećamo, na Izetbegovićeve izjave reagirao je i Građanski savez Reufa Bajrovića koji je naveo kako je Izetbegović na večeri prodao BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close