HRS

I Hrvati su kaznili Široki Brijeg i ''posramili'' se hrvatskih zastava

Vijesti / Flash | 24. 05. 2017. u 11:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Rasplet nogometne sezone u elitnom BH natjecanju najbolje oslikava situaciju u BiH. Imamo unaprijed po definiciji predodređene za uspjeh, unaprijed predodređene za naslove. Jao onome tko bi se usudio usprotiviti, a još više jao onome tko bi u tome i uspio. Kazna NK Širokom Brijegu i sveopća medijska hajka na HŠK Zrinjski to najbolje pokazuju'', navodi u priopćenju za javnost Gradski odbor Hrvatske republikanske stranke Široki Brijeg dodajući kako se ''sve može oprostiti, samo uspjeh nikako''.

Širokobriješki republikanci navode kako NK Široki Brijeg plaća kaznu zbog toga što se ''usudio osvojiti Kup BiH, na račun kluba iz Sarajeva''.

''Medijska hajka na HŠK Zrinjski nije zbog 'sumnjivo' dosuđenog jedanaesterca, nego zbog činjenice da odlučuju sami o tituli prvaka, opet, na račun kluba iz Sarajeva. Zato više boli i košta kad se s tribina 'gaze balije', nego kad se 'gaze ustaše'. Zato više boli i košta jedan dosuđeni jedanaesterac 'za', nego na desetine njih nedosuđenih 'protiv'. Zato je skuplja procjena jednog suca koji se usudio svirati 'za', nego više njih suspendiranih koji se nisu usudili svirati 'protiv''', navode republikanci.

Stranka ističe kako svima koji prate sport u ovoj parodiji od države, ''sve ovo nije ništa novo''.

''Ono što nas boli jeste činjenica da su povijesno velikoj kazni, iz čisto političkih, nipošto objektivnih razloga, kumovali i predstavnici Hrvata u Savezu i raznim povjerenstvima. Izdanci boljševičko stožerne stranke poslani u Sarajevo ne zastupati interese onih kojih predstavljaju, nego zarađivati plaću za sebe i kumovati tko zna kojim interesima. Prije nego predsjednik NK Široki Miro Kraljević upre prstom u Sarajevo, neka provjeri u svojoj stranci koga predstavljaju, predstavnici županijskog saveza ZHŽ koji su podržali odluku o suspenziji stadiona na Pecari u povjerenstvu za natjecanje NSBiH? Tko je delegirao u Savez i koga predstavljaju profesionalni Hrvati kojima smetaju zastava hrvatskog naroda, stijeg HVO-a i zviždanje himne bez teksta, što je stavljeno u materijal s utakmice, na osnovu kojeg je donijeta nepravedno velika kazna NK Široki Brijeg? Jesu li 'naši' predstavnici u disciplinskom povjerenstvu napustili sjednicu, izišli u javnost ili dali ostavke na funkciju, nakon što su preglasani od strane srpskog i bošnjačkih predstavnika kad se odlučivalo o kazni NK Širokom? Od koga ih je strah, pa šute? Zašto se podržalo izbacivanje s liste suca koji je 'kiksao' za HŠK Zrinjski, a pojedine suce koji su 'kiksali' protiv FK Željezničar ostavilo na listi za sljedeću sezonu?'', pišu republikanci.

''Sve ovo i nije neka novost, a osobito da hrvatskoj eliti smetaju zastave hrvatskog naroda i stijeg HVO-a. Kada je nedavno bila svečanost jedne dnevne tiskovine u Mostaru, po direktivi su s trga Hrvatskih velikana u Mostaru uklonjene zastave hrvatskoga naroda i HVO-a, da se ne bi zamjerili ostaloj prisutnoj 'eliti'. 'Eliti' koja u isto vrijeme šalje ljubavne poruke Erdoganu, ratnim pokličima 'pozdravljaju' svoje federalne partnere, govoreći kako 'njihovi borci nisu počinili niti jedan zločin', te ako zatreba da će 'ponovno stati u obranu otadžbine uz pomoć svoje braće iz inozemstva'. Tog dana je skinuta zastava hrvatskog naroda i stijeg HVO-a, sutradan je sve vraćeno na mjesto, kao da se ništa nije dogodilo, a prekosutra će ti isti koji su naložili skidanje zastava, polagati tu vijence i busati se u domoljubna pleća'', navodi se.

Širokobriješki republikanci poručili su ''i jednoj, i drugoj 'eliti''' kak je kazna NK Širokom Brijegu drastično nerazmjerna učinjenim propustima i čisto je politički čin i na nju se mora uputiti žalba.

''Ova i ovakva himna BiH je izviždana zato što nam je nametnuta i kao takva nikada neće biti naša himna, jednako kao što nam je ova i ovakva BiH nametnuta i ne osjećamo je svojom. Nema te kazne koja će u nama Hrvatima iz BiH ugušiti ponos kada vidimo trobojnicu sa grbom iznad kojeg je pleter i ponos kada vidimo stijeg HVO-a. Od drugih ništa ne tražimo, ne želimo, ali svoje poštujemo. Morate znati kako ima nas Hrvata koji se ne sramimo svog porijekla, koji se ne mogu kupiti sa bilo kakvom plaćom ili pozicijom. Ima nas Hrvata koji ne zaboravljaju da su Hrvati u trenutku prelaska mosta preko Neretve na izlazu iz Mostara'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close