Kritika vladajućima

HSP: Vlast u HNŽ-u ne funkcionira

Vijesti / Politika | 23. 08. 2017. u 07:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska stranka prava (HSP) s razočarenjem gleda na nedavno izvješće Centra civilnih inicijativa (CCI) o radu Skupštine i Vlade Hercegovačko-neretvanske županije ali i sveopće javnosti, koja je na posljednjim mjestima po efektima funkcioniranja vlasti i usvojenosti zakona za dobrobit svih naroda i građana.

''Sve te analize samo potvrđuju ono što prosječan čovjek u Mostaru, Neumu, Stocu, ili bilo gdje u Hercegovini zna, a to je da vlast u županiji ne funkcionira'', zaključuju u HSP-u.

U svom priopćenju HSP podsjeća kako je premijer HNŽ- Nevenko Herceg na početku svog mandata naglašavao velike planove i gospodarski razvoj, ali kako se on nije dogodio, nego je tvrde u toj stranci, nastala progresija nezadovoljstva, pada ekonomske i kupovne moći kao i masovnog odlaska mladih.

''Nakon što je došao na poziciju županijskog premijera, s daleko većim proračunom od gotovo dvije stotine milijuna maraka, njegovi rezultati su neznatni, odnosno nije riješio nijedno goruće pitanje u županiji'', ocjenjuju u toj stranci.

Još, podsjećaju u HSP-u, nije riješeno pitanje policije, nema policijskog odbora, zakonitog komesara, ništa od raspisanog natječaja za nove policajce i inspektore, od novog činovanja, a nije riješeno ništa ni oko prosvjete, Sveučilišta u Mostaru.

Iz HSP-a podsjećaju i na rezultate, te mu odaju priznanje, koje je Nevenko Herceg postizao na mjestu federalnoga ministra, a prije svega na afirmaciji turizma i ugostiteljstva.

Podsjećaju međutim i na to kako premijer Herceg uistinu dobiva nagrade i priznanja, ali ne ona konkretna priznanja u županiji za otvaranje nove škole, gospodarskoga objekta, novu ulicu itd.

Razloge za to u HSP-u vide u tome što je premijer na jednoj strani, a resorni ministri na drugoj, posebice oni iz bošnjačke kvote.

Smatraju kako se premijer nije nametnuo "autoritetom ili kvalitetom, nego se prilagodio i čeka da završi ovaj mučni mandat između HDZ-a BiH i SDA".

''Vlast HDZ-a BiH i SDA ne funkcionira u HNŽ-u i Gradu Mostaru i to svatko zna, osim onih koji sjede u toj vladi ili su posredno u interesnoj sviti, dok svi ostali, pa i korisnici proračuna nemaju nikakvih poboljšanja i pomaka na boljem u smislu povećanja plaća, boljih uvjeta rada, napredovanja u struci, ili bilo koje motivacije za rad'', navodi se u priopćenju HSP-a koje potpisuje njegov predsjednik Nikola Raguž.

Kopirati
Drag cursor here to close