HSP traži da se zabrani financiranje HDZ-a i SDA zbog Mostara
Zavrtanje slavine
OBJAVA: Ponedjeljak, 10. srpnja 2017. 8:39
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Novčanik Stegnut
1

HSP smatra kako dugogodišnje opstruiranje provođenja izbora u Mostar predstavlja kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma

Hrvatska stranka prava (HSP) pozvala je visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da obustavi sve isplate s utvrđenih proračunskih pozicija za potrebe financiranja političkih stranaka iz proračuna BiH, proračuna Federacije BiH i proračuna Hercegovačko-neretvanske županije, dok se ne usvoji izborni zakon za Grad Mostar.

U HSP-u smatraju kako je najveća odgovornost na Stranci demokratske akcije (SDA) i Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) BiH te financiranje trebate ukinuti prije svega tim dvjema strankama, navodi se u priopćenju.

''Upravo ove dvije stranke i najveći kočničari održavanja izbora i iskorištavanja postojećeg stanja u kojem su podijelili Proračun Grada Mostara između sebe na način nemiješanja u međusobno trošenje i izvršenje Proračuna ali i revizije potrošnje javnih sredstava'', navodi HSP.

HSP smatra kako dugogodišnje opstruiranje provođenja izbora u Mostar predstavlja kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma te da takvo ponašanje visoki predstavnika mora sankcionirati.

''Poštovani Visoki predstavniče Valentine Inzko, ako višegodišnja opstrukcija neprovođenja izbora u Gradu Mostaru, nije čisto kršenje Mirovnog sporazuma, onda mi zbilja ne znamo što to jeste i čemu služe Bonnske ovlasti. Sredstva možete preusmjeriti kao i tada, na račune za socijalne potrebe i skrb, i to za ustanove: Sveta obitelj, Los Rossales, Caritas, te pomoć djeci, za kućnu njegu teških bolesnika i socijalno najugroženijih'', navodi HSP.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Wolf Wolfovic
1. Wolf Wolfovic
prije 78 dan.
bravo za hsp konacno i vi da se malo probudite
+15
-3
1
BA
Chrome