Čuđenje u Federaciji

HSP protiv optimizma Novalića i Miličević

Vijesti / Flash | 19. 06. 2017. u 06:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska stranka prava (HSP) ''začuđena je izjavama'' federalnog premijera Fadila Novalića o otvaranju 50 000 novih radnih mjesta, priopćeno je iz te stranke.

"Novalić na sve moguće načine, pa i neistinama, širio lažni optimizam o novim upošljavanjima i boljem životu samo što mi to građani nikako da vidimo. To na žalost ne vide niti statistički podatci, jer je godinama prosječna plaća u Federaciji BiH oko 830 konvertibilnih maraka i nikako da se povisi", stoji u priopćenju.

Iz HSP-a navode kako čudi i izjava federalne ministrice financija Jelke Milićević da je financijska situacija u Federaciji BiH stabilna.

"Ministrica Milićević nije pokazali umješnost u poslu, u dobivanju povoljnijih kreditnih sredstava za investicije i popravku ekonomije, nego se uhvatila postojećih izvora financiranja i abnormalnog administrativnog aparata namećući nove namete i opterećenje na gospodarstvo. Skoro svakodnevnim izmjenama računovodstvenih pravila, tipa uvođenja dnevnih radnih listova ili šihtarica, i oporezivanja toplih obroka, bez ikakvih smislenih ekonomskih teorija, što bi se reklo, 'prelijeva iz šupljeg u prazno'", poručili su iz HSP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close