Preko Stanka Primorca

HSP BiH pokreće inicijativu za Budimirovu smjenu!

Vijesti / Flash | 16. 01. 2014. u 11:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska stranka prava BiH zatražit će od Parlamenta FBiH da predsjednika FBiH Živka Budimira smijeni s te funkcije.

''Mislim da u Parlamentu FBiH postoji dvotrećinska većina koja će mu izglasati nepovjerenje, prije svega jer on djeluje protuustavno, antidaytonski i protuzakonito kao predsjednik FBiH'', izjavio je danas novinarima u Mostaru predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić.

Inicijativa za Budimirovom smjenom pokrenut će se preko kluba DNZ-HSP-a, odnosno zastupnika HSP-a BiH u Parlementu FBiH Stanka Primorca.

''Inicijativu pokrećemo jer je Budimir svojim nesuvislim i suludim odlukama ugrozio cijelu FBiH'', naglasio je Jurišić, dodavši kako njegovo imenovanje smatra svojim grijehom jer je upravo na njegovu inicijativu Budimir i postavljen na mjesto predsjednika FBiH.

HSP BiH već obavlja razgovore s predstavnicima drugih političkih stranka o njegovoj smjeni, a po Jurišićevim riječima, stečen je dojam da je ovo pravo vrijeme za to te da postoji volja u Parlamentu da mu se izglasa nepovjerenje.

Ukoliko dođe do Budimirove smjene HSP BiH očekuje da će njihovov kandidat dobiti tu funkciju.

Na upit novinara vidi li se on na tom mjestu, Jurišić je kazao kako mu je žao što umjesto Budimira on odmah nije zauzeo tu funkciju.

Kopirati
Drag cursor here to close